SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'de Türk seçmenler oy kullanmaya başladı!

ABD'de oy kullanımı bugün başladı. ABD'de yaşayan yaklaşık 90 bin Türk seçmen bugün saat 10.00'dan itibaren oy vermeye başladı. Washington'da Büy

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2015 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2015 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'de Türk seçmenler oy kullanmaya başladı!
ABD'de oy kullanımı bugün başladı. ABD'de yaşayan yaklaşık 90 bin Türk seçmen bugün saat 10.00'dan itibaren oy vermeye başladı.
Washington'da Büyükelçilik binasına gelen Türk vatandaşları oy kullanmaya başladı. ABD'de yaşayan Türk vatandaşları 16 gün boyunca 7 şehirde oy kullanabilecek.
AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri ortaklaşa yaptıkları açıklamada şunları kaydetti: "Siyasi partilerimizin ABD’deki temsilcileri olarak, yurtdışındaki vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerde oy kullanma imkânına kavuşmalarını, demokrasimizin geleceği adına önemli bir adım olarak görüyor, bu imkânın Türkiye’yle irtibatımızı, ulusal birlik ve beraberliğimizi daha güçlü hissetmemize katkı sağladığı ortak inancını paylaşıyoruz. Bu inancımız, bir ilk teşkil eden ve geçtiğimiz yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadığımız heyecan ve gururla daha da perçinlenmiştir.
ABD’deki Türk toplumunun bu demokrasi şöleni, 16-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleriyle devam edecektir. ABD genelindeki 90 bin seçmen vatandaşımızı Washington Büyükelçiliğimiz ile New York, Boston, Los Angeles, Şikago, Houston ve Maimi Başkonsolosluklarımızda kurulacak olan seçim sandıklarında buluşmaya davet ediyoruz. Gayemiz, ülkemizin ve demokrasimizin geleceğine olan güvenimizi bir kere daha sergileyeceğimiz bu seçimlerde ABD’deki Türk toplumunun kaydedeceği yüksek katılım oranıyla tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için bir örnek teşkil etmesidir. Dileğimiz, vatandaşlarımızın sağduyusu, demokratik sisteme olan inancı ve vatandaşlık haklarına olan hassasiyeti sayesinde bu seçimlerin de düzenli bir şekilde ve sükûnet içerisinde gerçekleştirilmesidir.
Bu vesileyle, geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da seçimlerin güven ve sükûnet ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi için çaba sergileyecek olan Dışişleri Bakanlığımız çalışanlarına fedakâr gayretlerinden ötürü şimdiden teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz.
Siyasi partilerin ABD’deki temsilcileri olarak ortak düşüncemiz, seçimlerin sonucu ne olursa olsun, kazananın Türkiye demokrasisi olacağıdır. Vatandaşlarımızı, bu ortak düşünceye destek vermek, onu daha güçlü bir sese kavuşturmak ve gelecek hayallerimizin en canlı ve renkli bir unsuru kılmak üzere oylarını vermeye davet ediyoruz".
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.