SON DAKİKA
Hava Durumu

Abdullah Öcalan: açlık grevleri sonlandırılsın...

İmralı Cezaevinde kalan ağabeyi Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açl

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2012 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2012 21:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Abdullah Öcalan: açlık grevleri sonlandırılsın...
İmralı Cezaevinde kalan ağabeyi Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler dediğini söyledi.

Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile görüştü.

Öcalan adadan dönüşünde yaptığı görüşmeye ilişkin, şu bilgileri verdi: "Ben bugün İmralı Cezaevi'nde kalan ağabeyim Sayın Abdullah Öcalan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisi açlık grevlerine ilişkin yaptığı çağrıyı zaman kaybetmeden kamuoyuyla paylaşmamı istedi. Ağabeyimin çağrısı şöyle: 'Açlık grevine girenler dışarıdakilerin yapması gereken işi ve sorumluluğu kendi üzerlerine almışlardır. Dışarıdakiler, kendi görev ve sorumluluklarını zaten zor şartlarda olan, hasta olan, dört duvar arasındaki tutsaklara yüklemesinler. Açlık grevi eylem tarzı olarak genel itibariyle doğru bulmamakla birlikte, açlık grevleri yapılacaksa bile içeridekilerin değil dışarısının yapması gerekir. Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler. Buradan açlık grevindeki herkese özellikle birinci ve ikinci gruptakilere tek tek selamlarımı söylüyorum."

Demirtaş, Öcalan'ın “Açlık grevlerine son verilsin” şeklindeki çağrısnı desteklediklerini söyledi

BDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş PKK lideri Abdullah Öcalan'ın “Açlık grevlerine son verilsin” şeklindeki çağrısı üzerine Twitter hesabından bu çağrıyı desteklediklerini duyurdu.

Öcalan'ın yaptığı çağrının çok önemli olduğunu söyleyen BDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bizler de bu cagriyi destekliyoruz “ dedi.

Mehmet Öcalan'ın İmralı ziyaretinin kendilerinin desteğiyle gerçekleştiğini belirten demirtaş açlık grevindeki mahpusların yeni bir değerlendirme yaparak çağrıyı dikkate almalarını istedi

Demirtaş'ın attığı tweetler şöyle:

-"Sn.Ocalan'in yaptigi cagri cok onemli bir gelismedir.Kardesinin İmrali adasina gidisi bizlerin de destegiyle gerceklesmistir."

-"Bu gelismenin tecritin tumden kalkmasina vesile olmasini diliyoruz.Bizler de bu cagriyi destekliyoruz" -

-"Tutsaklarin da yeni bir degerlendirme yaparak cagrilari dikkate almalarini umut ediyoruz "

Arınç açıklamıştı... 

Dün gece Bursa AS TV ‘de Ankara ‘dan canlı yayınlanan “Objektif” adlı programa konuk olan Arınç; Açlık grevleri her an bitebilir, diye bir açıklama yapmıştı..

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.