SON DAKİKA
Hava Durumu

Abdurrahman Dilipak: 27 Mayıs'ın asıl sebebi 'Arapça ezandı'

Yazar Abdurrahman Dilipak, 27 Mayıs darbesinin demokrasinin kara lekesi olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2014 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Abdurrahman Dilipak: 27 Mayıs'ın asıl sebebi 'Arapça ezandı'
Yazar Abdurrahman Dilipak, 27 Mayıs darbesinin demokrasinin kara lekesi olduğunu söyledi.

Bursa'da, AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından ‘Demokrasinin Kara Lekesi 27 Mayıs’ konferansı düzenlendi. Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans, yazar Abdurrahman Dilipak’ın 27 Mayıs darbesi öncesi gelişmelerin özeti ile başladı. Dilipak, “1950'den itibaren seçimleri düzenli olarak kazanan DP, 10 yıl boyunca iktidarda kaldı. Bu süreçte, erken seçim ve yoğun muhalefete rağmen, Adnan Menderes'in başbakanlığında kurulan son hükümet, 27 Mayıs 1960'ta ordunun yönetime el koymasıyla devrildi. Fakat Adnan Menderes hükümetine karşı ordu içinden gelen hoşnutsuzluğun asıl sebebi ise başkaydı. Bir çok gelişmenin yanında ‘Arapça ezan’ yasağının kaldırılması gibi kararlar da eklenince, ideolojik olarak cumhuriyet ilkelerine ihanet edildiği düşüncesi ortaya çıkmıştı. Genç subaylar rahatsızdı. Bu yüzden 1954 yılından itibaren DP iktidarını devirmek için ordu içerisinde birbirinden habersiz birçok gizli komite kurulmuştu” dedi.
Abdurrahman Dilipak sözlerini şöyle sürdürdü: “27 Mayıs saat 04:36'da Ankara Radyosu'ndan yapılan bir anonsla ordunun yönetime el koyduğu bildirildi. Başlangıçta kısa bir süre belirsizlik olsa da, bir süre sonra ihtilalcilerin İstanbul ve Ankara'da yönetime el koydukları anlaşıldı. Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve o sırada Eskişehir'den Kütahya'ya geçen Başbakan Menderes gözaltına alındı. Girişimin lideri ilan edilen Orgeneral Cemal Gürsel, saat 16:00'da radyoya bir açıklamada daha bulundu ve ihtilal süresince meclis yerine yasama organı şeklinde çalışması için kurulan Milli Birlik Komitesi'nin üyelerini açıkladı. Yeni bir anayasa hazırlanması istedi. İşte tarihimizde kara leke olarak beliren olayın özeti”.
"KARA LEKE KARA ZİHNİYETLE GELDİ"
Darbelerin Türkiye’nin ilerleyişine en önemli engel olduğunu hatırlatan AK Parti Bursa Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kaderli, “Bugüne kadar ülkemize milletimize hizmet eden geleceğimiz için çalışan insanların sürekli önleri kesilmiş ve yollarına engeller çıkarılmış. 27 Mayıs darbesi de onlardan birisi ve hatta en acı olanlardan. Siz beğenmediğiniz bazı uygulamalar için darbe yapıyor ve bu ülkenin halkı tarafından seçilen başbakanını ve bakanlarını öldürüyorsunuz. Sebebi daha da acı. Sizler gibi düşünmüyor. Maksadı halkına hizmet. Milletinin ve ülkesinin geleceğini düşünüyor. Cumhuriyet sonrası neredeyse her on yılda bir gördüğümüz bu darbeci zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Bu kendini bilmez zihniyet hala nefes alıyor ve zaman zaman hortlamaya çalışıyor. Bugün dahi halkın sevgilisi olmuş, girdiği her seçimden oyların en az yarısını almış, dünyanın gıpta ile baktığı başbakanımıza bile darbe yapma niyetine girebilecek kadar akıl noksanı insanların olduğunu görmek üzüntü verici. Biz AK Parti kadroları ve geleceğin emanet edildiği insanlar olarak tekrar haykırıyoruz: Darbelere ve darbeci zihniyete dün olduğu gibi bugünde karşıyız. Yarın da bu anlayışın önünde durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.