SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'ye 3 mesaj!

Ankara'ya gelen ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşen ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'a 3 konuda mesaj verildi.     1-

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2016 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'ye 3 mesaj!
Ankara'ya gelen ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşen ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'a 3 konuda mesaj verildi.
 

 

1-Dunford'a,  PYD'li unsurların fiili olarak Fırat'ın batısına geçmeye başladığı, Suriye'nin kuzeyinde kontrol altına alamadığı tek nokta olan Fırat'ın batısının Türkiye'nin kırmızı çizgisi olduğu, bu konudaki hassasiyetin sürdüğü, bu bölgede terör yapılanmalarına tahammülün olmadığı ifade edildi.

2-PYD'nin Suriye Demokratik Güçleri çatısını kullanarak, bölgeyi demografik olarak değiştirmeye yönelik eylemleri de aktarıldı. IŞİD'le mücadele görüntüsü altında Arap ve Türkmen köylerinin boşaltılarak buralara Kürtler'in yerleştirildiği, bölgenin demografisinin PYD'nin amaçları doğrultusunda değiştirilmeye çalışıldığı, ABD'nin buna izin vermemesi gerektiği mesajı da iletildi.

3-Rus uçağının düşürülmesinden sonra tüm ülkelerin bölgede özellikle hava operasyonları ile ilgili azami dikkatle hareket ettiğine vurgu yapıldı. Bu noktada en yoğun hava operasyonlarını gerçekleştiren ülkelerden olan ABD'nin Türkiye sınırındaki IŞİD unsurlarının hava bombardımanı ile temizlemesinin öneminin altı çizildi. Temizlenen bu bölgelere ılımlı muhalif unsurların yerleştirilmesiyle sınırdan geçişlerle ilgili sorunların da çözüleceği vurgulandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.