SON DAKİKA
Hava Durumu

Adalet Bakanı Bozdağ, Gülen'in iadesi için ABD'ye gidecek

Adalet Bakanı Bozdağ, 25 Ekim'de ABD'ye hareket edeceğini belirterek, "Programımızın ana konusu terörist Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Türkiy

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Adalet Bakanı Bozdağ, Gülen'in iadesi için ABD'ye gidecek
Adalet Bakanı Bozdağ, 25 Ekim'de ABD'ye hareket edeceğini belirterek, "Programımızın ana konusu terörist Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Türkiye'den gönderdiğimiz yargı dosyaları ile geçici tutuklama talebimizdir." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bakan Bozdağ, 25 Ekim'de ABD'ye hareket edeceğini, 26-27 Ekim'de ABD Adalet Bakanı Lynch ile görüşeceğini belirterek, "Oradaki programımızın ana konusu Fetullahçı Terör Örgütü kurucusu ve halen yöneticisi terörist Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Türkiye'den gönderdiğimiz yargı dosyaları ile 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsüne ilişkin geçici tutuklama talebimizdir." diye konuştu.


FETÖ'ye ilişkin pek çok delil bulunduğunu ifade eden Bozdağ, yeni gelişmeleri de ABD'deki muhataplarıyla paylaşacağını söyledi.


Bir gazetecinin, hakim ve cumhuriyet savcısı adaylarının kura töreninin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kongre merkezinde yapılacak olmasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından eleştirildiğini anımsatması üzerine de Bozdağ, yargı görevi yapanların bağımsızlığı ve tarafsızlığının oturduğu mahalleye, toplantı yaptığı yere göre değil, verdiği kararlara göre değerlendirildiğini kaydetti.


Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu keşke toplantı yerine göre yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı için yeni ölçüler koymak yerine gerçek yargı bağımsızlığını, tarafsızlığını savunsa biz de saygı duyarız." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.