SON DAKİKA
Hava Durumu

Adalet Bakanı'ndan 'Brunson savcısı' açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, MHP'nin af teklifine ilişkin, "Oradaki tutum belli. Cumhurbaşkanı

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2018 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2018 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Adalet Bakanı'ndan 'Brunson savcısı' açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, MHP'nin af teklifine ilişkin, "Oradaki tutum belli. Cumhurbaşkanımızın söylediğinin üzerine söyleyeceğimiz bir şey yok. Afla ilgili bir gelişme olursa haberiniz olur." dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimevi'nde yargı muhabirleriyle bir araya gelerek, soruları yanıtladı. MHP'nin af teklifine ilişkin soru üzerine Gül, "Oradaki tutum belli. Cumhurbaşkanımızın söylediğinin üzerine söyleyeceğimiz bir şey yok. Afla ilgili bir gelişme olursa haberiniz olur." dedi. Gül, devam eden FETÖ davalarına dair, "Akıncı ya da sanık sayısı fazla bir iki dava sarkabilir ama onun dışında tüm darbe davalarının bu yıl sonu itibariyle biteceğini ümit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



"Yargı kişilerle değil, sistem üzerinden yürür"

Bir gazetecinin Amerikalı rahip Andrew Brunson'a ilişkin davanın savcısının görev yerinin değiştirildiği yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Gül, şöyle konuştu: "Bunlar ihtiyaç halinde yapılan şeylerdir. Ama dosyaya bakan savcı değil, bildiğim kadarıyla. İzmir'de Başsavcının yapmış olduğu tasarruflardır. Yargı kişilerle değil, sistem üzerinden yürür." değerlendirmesinde bulundu. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.