SON DAKİKA
Hava Durumu

Adalete Hesap verecekler

Başbakan Davutoğlu, "Pervasızca teröre sözcülük yapanlar, adaletin karşısına çıkarak hesap verecek. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Adalete Hesap verecekler
Başbakan Davutoğlu, "Pervasızca teröre sözcülük yapanlar, adaletin karşısına çıkarak hesap verecek. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için süreç başlamıştır." dedi.
 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdam Kurası Töreni'nde yaptığı konuşmada, şehit yakını, gazi ve gazi yakınları ile bir araya gelmenin, buluşmaların en güzeli olduğunu söyledi.Her bir şehidin tek damla kanının hesabını sormaya kararlı olduklarını ifade eden Davutoğlu, "Perde önündekilerle başka, perde gerisindekilerle daha başka bir mücadele gerekiyor. Terörü teşvik edenler, teşvikten prim alanlar var. Teröriste kol kanat gerenler, yardım ve yataklık edenler var. Terör örgütü adına rol aldığı halde meşru siyaset sahnesinde rol almaya çalışanlar var. Milletten aldığı oyu, devletten aldığı imkanı suistimal edip teröristlerin hizmetine verenler var. Bütün bunlar da hak etikleri neyse onu görecekler." dedi.



"Kuzu postunu çıkarıp yeniden sahneye çıktılar"

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklifin TBMM'ya sunulmasıyla üslupların değiştiğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:"Biz bu mekanizmayı çalıştırır çalıştırmaz bazıları kuzu postunu çıkardı ve her şey unutulmuş gibi yeniden sahneye çıktı. Biz dokunulmazlıkların kaldırılması değişikliğini Meclis'e sunduğumuz andan itibaren üslupları değişmeye başladı. Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çark etmeye başladı. Yakasında TBMM rozetiyle çukur başında teröristin taziye çadırında meydan okuma provaları yapanlar, şimdi yine güya barışı terennüm etmeye, barışçıl görünmeye çalıştılar."



"Millet sizin gerçek yüzünüzü gördü"

"Direniş kahramanca bir destan yazıyor, 'hendek, çukur' diye küçümsemeye çalışanlar dönüp tarihe baksın" diyenlerin, bugün "Biz demokratik bir partiyiz şiddetin her türlüsünü reddediyoruz" ifadesini kullandığına dikkati çeken Davutoğlu, "(Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti ve şiddeti tırmandırdı) diyorlar. Merhum Ziya Paşa’nın dediği gibi 'Siz herkesi kör, alemi sersem mi sanırsınız?' Bu millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Diyarbakır'da, Sur’da, Cizre’de, Silopi’de gördü sizi" diye konuştu.



"Fezlekelerin yargıya intikali sağlanacak"

Temmuzdan bu yana verilen şehitlerin unutulacağına, kanlı palavra siyasetine kanacaklarına kimsenin ihtimal vermemesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü "Kimse bizden şehitlerimizin hatırasını incitecek bir tutum beklemesin. 23 Temmuz'da bütün güvenlik birimlerimize verdiğimiz talimat bugün de geçerlidir. Bu ülke, Türkiye Cumhuriyeti devleti, vatandaşlarıyla beraber terörizmi dize getirmekte kararlıdır. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adaletin karşısına çıkarak hesap verecek. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için süreç başlamıştır, gereğince de ilerleyecektir."


Şehit polis memuru Olgun Kurbanoğlu'nun eşi Asuman Kurbanoğlu törende kısa bir konuşma yaptı. Kurbanoğlu'nun çocukları Muhammet Emin ve Asuman Zülal, yaptıkları bir resmi Başbakan Davutoğlu'na hediye etti. Davutoğlu ve şehit çocukları butona basarak, 656 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması işlemini başlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.