SON DAKİKA
Hava Durumu

'Adım atacağımızı tüm Türkiye biliyor, açlık grevine son verin'

Cezaevlerinde iki aydır devam eden açlık grevlerinin sona erdirilmesi için bir kez daha çağrı yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “H

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2012 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2012 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cezaevlerinde iki aydır devam eden açlık grevlerinin sona erdirilmesi için bir kez daha çağrı yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Hükümetin açlık grevinde bulunanların telef olması düşüncesi olamaz. Umarım ki bugün, en geç yarın bu grevi bitirirler” dedi.

AA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 61. güne giren cezaevindeki açlık grevleriyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bülent Arınç, şu ifadeleri kullandı:

“Her demokratik talebin hükümetimiz tarafından dikkate alınacağını, konuşulacağını, tartışılacağını, parlamentonun bazı konularda karar verme yetkisini üzerinde taşıdığını ifade etmiştik. Bu haklar elde edilene kadar açlık grevine 'devam edeceğiz' demenin hiçbir ahlaki, hiçbir mantıki, hiçbir makul temeli yoktur. Dayanağı da yoktur. Bu talepler konuşulur, tartışılır, baştan reddedilmez. Bizim hükümetimizin tavrı budur. Biz hiçbir şeyi reddetmek, inkar etmek politikasını gütmedik.

60'ıncı günden sonra greve devam etmek isteyenlerin vücut bütünlüklerinde hayati anlamda tehlikeler meydana gelebilir. Bunu hiçbir zaman arzu etmiyoruz. Biz insancıl bir yaklaşım içindeyiz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düşüncesini kendisine ilke edinmiş bir hükümetin, bir siyasi partinin açlık grevinde bulunanların telef olması konusunda hiçbir düşüncesi ve öngörüsü olamaz. Umarım ki bugün, en geç yarın bu grevi bitirirler.

İfade etmek istedikleri hususları biliyoruz. Bunların farkındayız. Bu konularda da Türkiye gerçeğini dikkate alarak, demokratikleşme ve özgürlükler konusunda adım atacağımızı bütün Türkiye'nin bildiğini ifade etmek istiyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.