SON DAKİKA
Hava Durumu

'Afrin alerjisi Hollanda'yı buraya itti'

- AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Hollanda Parlamentosu'nun 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı’ olarak tan

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Afrin alerjisi Hollanda'yı buraya itti'
- AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Hollanda Parlamentosu'nun 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Çanakkale İl Müftlüğü tarafından Mecidiye Camii'nde Kur'an kursu açılış törenine katılan Bülent Turan, "Hollanda Meclisi çok alçak bir karar aldı. Tarihçilerin yapması gereken bir meseleyi siyasi bir malzeme konusu yaptı. Çanakkale Savaşında bu bayrağı seven Ermeniler de vardı. Hristiyanlar da vardı. Müslümanlar da vardı. Biz Çanakkale’de beraberdik. Bizim tarihimizde utanacağımız bir sayfa yok. Bizim tarihimizde bir yanlış yok. Ama, Afrin alerjisi Hollanda’yı buraya itti. Afrin kıskançlığı, Afrin’de hesapların bozulması, Hollanda’nın bu yanlış kararı almasını sağladı" dedi.
Turan, "Son terörist yok oluncaya kadar, bu milletin duası bizimle oldukça, orada olmaya devam edeceğiz. Bugün nasıl ki oraya girmişsek, terörle mücadelemizde, sınır güvenliğimizde bir bayrak açmışsak, Türkiye’nin geleceği ve sınır güvenliği adına büyük bir risk almışsak, bu tüm milletin aynı ruhta olmasıyla ilgili. 80 milyonun ruhu işte burada atıyor. 80 milyonun ruhu Afrin’de atıyor. Hiç farkı yok diye düşünüyorum ben. O yüzden Allah, Afrin’deki askerimize yardım etsin, ülkemizin birliğine, beraberliğine yardım etsin inşallah. Ne zaman zorda kalırsak bu millet bir araya geldi, o adımı korkmadan cesurca attı. Biz savaş için değil, barış ve güvenlik için oradayız. Çıkın, bırakın diyorlar. Hayır, son terörist yok oluncaya kadar, bu milletin duası bizimle oldukça, orada olmaya devam edeceğiz. Bu birlik beraberliği görüyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kur'an-ı kerim kursu dualarla açıldı. (İHA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.