SON DAKİKA
Hava Durumu

'Afrin Aslanı'na dört yıldızlı apolet

Kamuoyunda ‘Afrin Aslan’ı olarak bilinen Korgeneral İsmail Metin Temel, Yüksek Askeri Şura’da Orgeneralliğe yükseldi

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2018 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2018 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Afrin Aslanı'na dört yıldızlı apolet

Kamuoyunda ‘Afrin Aslan’ı olarak bilinen Korgeneral İsmail Metin Temel, Yüksek Askeri Şura’da Orgeneralliğe yükseldi. Seçim döneminde Cumhurbaşkanının katıldığı bir toplantıda alkışladığı için Muharrem İnce’nin hedef aldığı ve “Apoletlerini sökeceğim” dediği Temel Paşa, omuzlarına 4 yıldızlı apolet takmış oldu.
Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve 2,5 saat süren Yüksek Askeri Şura’da Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal oramiralliğe, 2. Ordu Komutanı Metin Temel orgeneralliğe terfi ettirildi. 9 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. 12 general ve amiral kadrosuzluktan emekliye sevk edildi. 41 albay general/amiralliğe yükseltildi. 13 generalin görev süreleri 1 yıl, 383 albayın görev süreleri 2 yıl süreyle uzatıldı.
AFRİN ASLANI ORGENERAL OLDU
Yüksek Askeri Şura’da gözlerin çevrildiği isim ise 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’di. Bayburt 1958 doğumlu olan Orgeneral Temel, ailesiyle birlikte gençlik döneminde Adana'ya yerleşti ve eğitimine burada devam etti. Daha sonra askerliğe adım atan Temel Paşa,  Van Asayiş Kolordu Komutanıyken 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında vekaleten 2. Ordu Komutanı olarak atandı. 27 Temmuz 2016 tarihinde 2. Ordu komutanlığına getirildi. Fırat Kalkanı Harekatı'nda büyük başarı sağlayan Temel Paşa, İdlib'de gözetleme kulelerinin kurulumunda ve Afrin Harekatı hazırlıklarında büyük rol oynadı. Afrin Operasyonu'nu yöneten komutan olarak milletin gönlünde taht kurdu.
DARBECİLERİN HEDEFİYDİ
Darbecilerle TSK’da mücadele eden isimlerin başında gelen Korgeneral (Orgeneral) İsmail Metin Temel'e susturucularla suikast planlandığı ortaya çıkmıştı. Silopi Özel Kuvvetler Üssü’nde görevli 8 kişilik suikast timi, 15 Temmuz gecesi helikopterle havalanmıştı. Uçuşların kaldırılmasına rağmen gelen helikopteri şüpheli bulan Temel, birliğindeki askerlere emir vererek teyakkuza geçirmişti. 8 kişilik suikast timi, helikopterden iner inmez püskürtüldü. Suikast timi kendilerini darbeciler değil vatansever askerlerin karşılaması üzerine havalanıp Silopi'ye geri döndü. Temel'in Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirdiği ortaya çıktı. İsmail Metin Temel, şehit olan askerine verdiği "Annene bakacağım" sözünü yıllardır yerine getiriyor.
SİLAH ARKADAŞININ ANLATIMIYLA TEMEL PAŞA
Kahramanlığı ile milletin gönlünde taht kuran Orgeneral Metin Temel’le birlikte görev yapan  Emekli Kurmay Albay Bülent Durmaz, Bursa Şehir Gazetesi’ne Paşa’yı anlattı. Metin Temel Paşa’nın teğmenliğinden beri görev yaptığı her birlikte erden rütbeli personeline kadar bütün astlarına karşı İç Hizmet Kanunu’ndan ziyade vicdanına göre hareket ettiğini anlatan Durmaz, “Personelinin gönlünde adaleti, merhameti ve alçak gönüllülüğüyle taht kurmuş, yıllarca Güneydoğu’da görev yapmış, eşi ve çocuklarının TSK'ya hibe ettiği, kendi deyimiyle TSK'nın salon değil dağ kadrosunda olan, özel kuvvetlerde yıllarını harcamış, kimseye de eyvallah etmemiş bir aslandır. Hani TSK’ya nasıl sızdığı bir türlü çözülemeyen FETÖ’cüler var ya onu hiç sevmediler. Hep terfilerini engellemeye çalıştılar. Albaylıktan Tuğgeneralliğe geçişte ilk hakkında general olamadı” dedi.
TERFİLER HEP FETÖ’CÜLERE TAKILDI
Durmaz, şöyle devam etti: “Tuğgeneral oldu, yine güneydoğuda görevlendirildi. Dört yıllık tuğgeneralliğinin son yılında tugayı o yıl TSK’daki harbe hazırlık denetlemesinde birinci olmasına rağmen FETÖ’cülerin harcama çabaları yüzünden o yılda terfi edemedi.  Bir yıl uzatmanın ardından Güneydoğu’daki ihtiyaca binaen tümgeneral oldu.Dört yıllık tümgeneralliği yine beş yıl yaptı ve beş ayrı şehirde geçirdi.”
FETÖ’CÜLERİN ÜZERİNE GİTTİ
Çözüm süreci döneminde pasif göreve atanan Temel Paşa’nın FETÖ ile mücadelesinin sürdüğünü anlatan Durmaz,  “FETÖ’cülerin devlette her yere sızıp destek bulduğu, herkesin FETÖ’cülerden korkup, biat ettiği dönemlerde nerede FETÖ’cü olduğunu düşündüğü biri varsa üstüne gidiyor, terfi etmemeleri için elinden geleni yapıyor, onlara boyun eğmiyordu. Bıksın, küssün kendiliğinden ayrılsın istediler. Açıkça bunların her yere sızdığını ve TSK’da büyük bir temizlik yapılmasını söylüyordu. Tümgenerallikten tam emekli edeceklerdiki Asayiş Kolordu Komutanlığı boşaldı, yine Güneydoğu’daki ihtiyaca binaen Korgeneral oldu, Van’a gitti. Artık tüm Güneydoğu’dan sorumluydu. Sonra ne mi oldu? Sözde çözüm süreci boyunca şehirlerde örgütlenip, tonlarca patlayıcıyı yığıp hendeklerin açıldığı dönemde kendi bölgesindeki şehirlerde operasyonları bizzat yerinde yönetti ve çok zor bir görevi daha az vatan evladının şehit olmasını sağlayarak başardı, PKK’yı oralardan söküp attı” ifadelerini kullandı.
FETÖ SUİKAST TİMİ GÖNDERDİ
15 Temmuz ihanet girişiminin olduğu gece FETÖ’cülerin öldürmek için Van’daki Karargâhına Silopi’deki Özel Kuvvetlerden suikast timi yolladığı tek general olan Metin Temel, o gece bölgesindeki hiçbir birliğin hareketine izin vermedi, bir ulusal televizyon kanalına bağlanarak birlikleriyle Anayasa’ya bağı olduğunu söyledi. Korgeneral rütbesiyle 2. Ordu Komutanı görevine getirilen Temel Paşa,  milli beka sorunu yaşanan en buhranlı dönemde de korgeneral rütbesiyleözel izinle YAŞ üyesi yapılan tarihindeki tek komutan oldu.

Temel Paşa, Cerablus, El-Bab ve Afrin operasyonlarını yöneten isim olarak kamuoyunda tanınırken, PKK yandaşlarının asrın direnişi dediği Afrin’i tereyağından kıl çeker gibi terörden temizledi.  Dedesi Kurtuluş Savaşı şehidi olan Metin Paşa’yla ilgili en önemli ayrıntılardan birisi de babasının da gazi olmasıdır.

 


http://sehirmedya.com/genel/afrin-aslanini-da-katledecek/

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.