SON DAKİKA
Hava Durumu

AİHM'in cemevleri kararına ilişkin Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den açıklamalar

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), cemevleri kararına ilişkin, "Bizim millet olarak birbirimizin

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AİHM'in cemevleri kararına ilişkin Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den açıklamalar
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), cemevleri kararına ilişkin, "Bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım." dedi.

 

 

Görmez, bir dizi ziyaret ve açılış için geldiği Karabük'te Vali Orhan Alimoğlu'nu ziyaret ederek kent hakkında bilgiler aldı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AİHM'in cemevleri kararının anımsatılması üzerine Görmez, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanı olarak, bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım. Bütün inanç farklılıklarımızla, bizi bin yıldır millet kılan değerlerle birlikte birbirimize karşı vereceğimizin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim daha çok millet olarak birbirimize karşı verdiğimiz ortak kararların önemli olduğunu ifade etmek isterim sadece."

Görmez, "sigara içenlerin içmeyenlerden helallik alması gerektiği yöndeki tartışmaların" sorulması üzerine de "O tür bireysel konuları üzerinde çok durmam." yanıtını verdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi de ziyaret eden Görmez'e çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.