SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti adayını açıklıyor

AK Parti, cumhurbaşkanı adayını Ankara Ticaret Odası konferans salonunda saat 11:30’da kalabalık bir katılımın olacağı törenle açıklayac

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2014 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2014 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti adayını açıklıyor
AK Parti, cumhurbaşkanı adayını Ankara Ticaret Odası konferans salonunda saat 11:30’da kalabalık bir katılımın olacağı törenle açıklayacak. 

Partinin son dört dönem milletvekilleri, eski ve yeni bakanları, belediye başkanları, il, ilçe ve belde başkanları, kurucuları, delegeleri ve MKYK üyeleri toplantıya davet edildi.

4 bin kişinin davet edildiği toplantıda 70 kişi görev yapacak. Güvenliği ise 180 koruma sağlayacak.

250 gazeteci takip edecek

AKP Genel Merkezi toplantıya yerli ve yabancı 250 gazetecinin akredite olduğunu duyurdu. Akreditasyon kartı için başvuranlar arasında basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve köşe yazarları da var. Parti önceden başvurusu olmayan gazetecilerin salona alınmayacağını duyurdu.

Başvuru saat 14:00'te

AKP, cumhurbaşkanı adayını saat 14:00'te Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e sunacak.

CHP ve MHP’nin destekledikleri Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP’nin desteklediği Selahattin Demirtaş adaylıklarını daha önce açıklamıştı.

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’ı açıklamasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olması durumunda partiye Mehmet Ali Şahin vekaleten başkanlık edecek. Bu durum Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yapılacak kongreye kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu 10 Ağustos'ta. İlk turda cumhurbaşkanı belirlenemezse ikinci tur seçimler 24 Ağustos'ta yapılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.