SON DAKİKA
Hava Durumu

Ak Parti kampa girdi

AK Parti'nin hafta sonunu geçireceği Kızılcahamam kampı bugün başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2011 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2011 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ak Parti kampa girdi


AK Parti'nin hafta sonunu geçireceği Kızılcahamam kampı bugün başlıyor.

Kamp öncesi otelde ortam dinlemelerine karşı 'böcek' araması yapıldığı öğrenilirken, güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarılarak otel personelinin dahi üzerinin arandığı gelen bilgiler arasında.

AK Parti milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Kızılcahamam kampında buluşuyor. Vekiller, kampın gerçekleşeceği Asya Termal Otel'e bugün kendilerine ayrılan 4'er kişilik kontenjan ile giriş yapacak.

Şuana kadar otele AK Parti milletvekillerinden pek katılım gözlenmezken, birçok milletvekilinin ise akşam saatlerinde veya gece otele gelerek kendilerine ayrılan odalara yerleşmeleri bekleniyor. Kızılcahamam'a gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın ise bu gece geç saatlerde veya yarın
sabah erken saatlerde kampa katılması bekleniyor.

Yarın saat 11.00'de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan kamp, Erdoğan'ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam edecek.

Kampın Pazartesi günü saat 14.30'da sona ereceği öğrenilirken, milletvekillerinin Pazar akşamı otelden ayrılması, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyelerinin ise Başbakan Erdoğan ile yapacakları toplantının ardından Pazartesi günü otelden ayrılacağı gelen bilgiler arasında.

Kampın gündeminde ise, yeni yapılacak olan anayasa çalışmaları ve iç ve dış politikada yaşanan gelişmeler olacak.

Yoğun bir katılımın olacağı kamp öncesinde ise, otele müşteri kabulü 2 gün önceden durduruldu. Ortam dinlemelerine karşı teknik önlemler alınırken, toplantının yapılacağı salonda ise ortam dinlemelerini sağlayan 'böcek' araması yapıldı.

Otel personelinin dahi arandığı otel çevresinde, Sahabet Ankara'dan gelen çevik kuvvet ekipleri ve Kızılcahamam Emniyeti'ne bağlı ekipler geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda. Kamp süresince meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununa karşı da Asya Termal Otel'in alt
kısmında bulunan halı sahada ise bir ambulans helikopter hazır bekletiliyor.

Otele giden yollarda ve otel önünde ise hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kızılcahamam Belediyesi'ne ait araçlarla yollar sulanırken, birçok belediye personeli de otel çevresinde gerekli görülen eksiklikleri gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca gazetecilerin de kampa yoğun bir ilgi göstermesi beklenirken, yağmur yağması halinde gazetecilerin de rahat çalışabilmesi için otel önüne kamelya tarzı çadırlar kuruldu.

Kampın ilk sunumunu "Meclis Çalışmaları" başlığı altında AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli yapacak.

Yeni dönemde anayasayı en hızlı şekilde çıkarmayı ve Meclis'i seri çalıştırmayı hedefleyen AK Parti yönetimi, bu çerçevede 12 Haziran seçimlerinde önemli bir bölümü yenilenen AK Parti Grubu'na özellikle yasama faaliyetleri konusunda taktikler verecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, başta "Arap baharı" olmak üzere dış politika hakkında, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı olan Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da Avrupa Konseyi'nin çalışma usulleri konusunda katılımcılara bilgi sunacak.

Kampın pazar bölümünde ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "ekonomi", İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "terörle mücadele" konularında milletvekillerine bilgi verecek.

AK Parti'nin anayasa konusunda oluşturduğu komisyonun başkanlığını yürüten Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de "anayasa" çalışmaları konusunda bir sunumda bulunacak.

Kamp, Başbakan Erdoğan'ın Pazartesi günü saat 14.00'da yapacağı kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.