SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti Kongresi'ne 9 siyasi partiye davet

AK Parti'nin, yarın yapılacak 6'ncı Olağan Kongresi için ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların yanısıra 9 siyasi partiye davetiye g

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2018 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Kongresi'ne 9 siyasi partiye davet
AK Parti'nin, yarın yapılacak 6'ncı Olağan Kongresi için ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların yanısıra 9 siyasi partiye davetiye gönderildi.
Türkiye'yi 16 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi, 18 Ağustos Cumartesi günü Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra ilk kongresini yapacak olan parti, yeni sisteme göre tüzüğünde de değişikliğe gidecek.
PARTİ TÜZÜĞÜNDE DEĞİŞİKLİK
Yeni sistemle birlikte TBMM'deki toplam milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılması nedeniyle, parti tüzüğünde de gerekli düzenleme yapılması öngörülüyor.  Yapılacak düzenlemeyle, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri de AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulunda (MKYK) yer alabilecek.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 3. Olağanüstü Kongrede genel başkan seçilmesinin ardından tüzüğe konulan maddeyle getirilen "genel başkan vekilliği" statüsünün de devam edeceği öğrenildi.
ÜST DÜZEY KATILIM OLACAK
Partiden büyük kongre için 9 siyasi partiye davetiye gönderildi. Kongre davetlileri arasında 414 yabancı konuk, 409 kadın ve erkek sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 217 engelli ile gazi ve şehit yakını, 124 yabancı devlet misyon temsilcisi, 70 uluslararası kurum ve kuruluş temsilcisi, 38 yabancı siyasi parti temsilcisi, Türkiye'de faaliyet gösteren 29 yabancı STK temsilcisi yer alıyor. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.