SON DAKİKA
Hava Durumu

'AK Parti'de kişiler değişir, hedefler değişmez'

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. ( Utku Uçrak - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'AK Parti'de kişiler değişir, hedefler değişmez'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "AK Parti'nin bugünlere millet desteğini artırarak gelmesindeki en önemli şey, 'millet ne derse onu yaparım, milletin demediği şeye, hiç bir şeye razı olmam. Darbelere de razı olmam, posta koyanlara da dersini veririm.' İşte AK Parti, bunu yaparak bugünlere geldi." dedi.






Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen, partisinin 109. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.Sözlerine, "Arkadaşlar, ben bu kadar sık konuşmaya fazla alışkın değilim, çok kolay olmayacak. Biz ne dedik, laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir iktidarız, bir partiyiz. Onun için biz konuşmayalım, eserlerimiz konuşsun." diyerek başlayan Yıldırım, "Bizim liderimiz var. Liderimiz ülke gündemiyle, dünya gündemiyle, milletimizin gündemiyle verilmesi gereken mesajları en açık, en net şekilde veriyor. Allah ondan razı olsun." ifadesini kullandı.

Yıldırım, partisinin 22 Mayıs'ta gerçekleştirdiği olağanüstü kongresinde bin 405 delegenin oyuyla genel başkan seçildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce AK Parti, kongrede bir kez daha bütün dünyaya, bütün siyasi rakiplerimize bir demokrasi dersi verdi. Coşku içinde, birlik içinde, beraberlik içinde, kardeşlik içinde bir demokrasi şölenini gerçekleştirdik ve partimizdeki bu değişimi tamamladık. 64. Hükümet'te ve önceki hükümetlerde görev yapan genel başkanımız, başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve arkadaşlarımıza, huzurunuzda teşekkür ediyorum.

AK Parti'de değişim, bir bayrak yarışıdır. AK Parti'de kişiler değişir, hedefler değişmez. Millete hizmet yolunda kararlılık, artarak devam eder. Bu kez de böyle oldu. Her şeyden önce ben bütün yol arkadaşlarıma, ana kademeye, kadın kollarından gençlik kollarına, kuruculardan, delegelerden, mahalle temsilcilerinden genel merkez karar yönetim kurulu üyelerine, bütün parti teşkilatı birimlerine ve milyonlarca parti üyelerimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum."

"Vatandaşa hizmet yapmazsan seni kenara atar"

AK Parti'nin kuruluşundan önce yaşanan 2001 ekonomik krizini hatırlatan Yıldırım, "İşte o günlerde İstanbul'dan, daha sonra Afyon'dan yükselen bir ses, bu ses, 78 milyonun sesi, milletin sesi. Kutlu yürüyüşü başlatan, partimizin kurucusu, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, arkadaşlarıyla Türkiye'ye hizmet yolunda kararını, milletine açıklıyor ve AK Parti kuruluyor. Aradan 14 yıl geçti, o gün doğan çocuklar, bugün 14 yaşında. AK Parti girdiği her seçimde millet desteğini daha da artırarak, kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Siz zannediyor musunuz ki veya bizim siyasi rakiplerimiz zannediyor mu ki AK Parti'nin kaşına, gözüne bakarak oy veriyorlar. Vatandaşa hizmet yapmazsan hemen dersini verir, kaldırır seni kenara atar." değerlendirmesini yaptı.

 "Demokrasi milleti kendine benzetme değil"

"AK Parti'nin bugünlere millet desteğini artırarak gelmesindeki en önemli şey, 'millet ne derse onu yaparım, milletin demediği şeye, hiç bir şeye razı olmam. Darbelere de razı olmam, posta koyanlara da dersini veririm.' İşte AK Parti, bunu yaparak bugünlere geldi." diyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hatırlayın biz bir yanda yerle bir olmuş memleket işlerini yoluna koyarken, bir yandan sağdan, soldan eski alışkanlıklarını tekrar edenlere 'dur kardeşim' dedik, 'dur, sizin zamanınız bitti. Millet iradesinin zamanı. Milletten yetki almayan, milletten güç almayan, milletin önüne gidip derdini sormayanın artık bu ülke idaresinde yeri yok. Bunu herkes kafasına koysun' dedik. Demokrasi de bu. Demokrasi, milleti kendine benzetme değil, millet neyse sen de o olacaksın."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.