SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Partili Aktay'ı kızdıran Yahudi savunması!

Beyaz TV'ye bağlanan Ak Partili Prof Dr. Yasin Aktay, Gazeteci Yazar Namık Çınar, Ak Parti'yi eleştirip İsrail'i savununca küplere bindi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2014 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2014 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Partili Aktay'ı kızdıran Yahudi savunması!
Beyaz TV'ye bağlanan Ak Partili Prof Dr. Yasin Aktay, Gazeteci Yazar Namık Çınar, Ak Parti'yi eleştirip İsrail'i savununca küplere bindi.

 

Beyaz TV ekranlarında Gazeteci Kadir Çelik'in moderatörlüğünde ekrana gelen Objektif programına telefon bağlantısı ile bağlanan Ak Parti MKYK üyesi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr. Yasin Aktay, stüdyoda konuk olan Gazeteci Yazar Namık Çınar'la sert bir tartışmaya girdi.

YAHUDİ SİYONİST ANLAYIŞI ELEŞTİRİNCE...

Çınar, Aktay'ın İsrail'i yöneten Yahudi siyonist anlayışı eleştiren sözlerine tepki gösterince stüdyo karıştı. Aktay'ı Yahudi düşmanlığı yapmakla suçlayan Çınar, İsrail'i savunmaya kalkınca Aktay ağzının payını verdi.

"İsrail'in benimsediği Yahudi anlayışına göre Yahudiler dünyanın üstün ırkıdır. Ve dünyanın geri kalan insanlarına böcek muamelesi yaparlar. Onların nezdinde onlar insan bile değildir. Onlara karşı bir sorumluluğu da yoktur. Bu gerçekten teolojik temeli olan bir şeydir. Sorumlulukları sadece başka bir Yahudi'ye karşıdır. Ben kesinlikle bütün Yahudiler böyledir demiyorum. İsrail'i yönetenlerin anlayışı tam anlamıyla budur." sözlerine kızan Çınar, "Bunlar şimdi söylenecek laflar mı" diyerek Kadir Çelik'ten Aktay'a müdahale etmesini istedi.

KADİR ÇELİK DE ÇINAR'A KATILMADI

Aktay'ın kafasından uydurmadığını ve var olan bir bilgiyi aktardığını ifade eden Çelik, Çınar'ın eleştirilerine katılmadı ve konuğun sözünün kesilmemesini istedi.

Aktay, "Bütün Yahudiler demedim özellikle şu anda İsrail'e yön veren Yahudi anlayışı dedim" diyerek farkı ortaya koymaya çalışsa da Çınar, görüşünde ısrar etti.

Aktay, Çınar'ı "İsrail zulmüne karşı duran cesareti kıracak bir yaklaşımda bulunmakla ve İsrail'i korumak"la suçladı ve İsrail'in bu tür yaklaşımlardan cesaret bularak saldırganlaştığını iddia etti.

AK PARTİ'Yİ HEDEF SEÇEREK ASIL NİYETİNİ ORTAYA KOYDU

Bu defa Çınar, Aktay'a "Bana ne İsrail'den... Ben yurdumu sizin zihniyetinizden korumaya çalışıyorum" deyince ortam daha da gerildi.

Aktay, "Benim zihniyetim neymiş ya... Ben kimin tavuğuna kış demişim. Senin hangi tavuğuna kış demişim" diyerek karşılık verdi ve Çınar'ı İsrail'in katliamlarına ortak olmakla suçladı.

Çınar, suçlamalarına "Son 5 yıl içinde İsrail'e düşman ettiniz Türkiye'yi ya... Şu 5 sene içerisinde başta İsrail olmak üzere bütün Ortadoğu'yu Türkiye'ye düşman eden bir anlayışı savunmaya çalışıyorsunuz. Ben size itibar eden bir adamdım." diyerek tepkisini yineledi.

Aktay da, "Ortadoğu'da hiç bir yeri görmediğiniz belli... İsrail kuklası olan bir takım yönetimlerin zihniyetini yansıtıyorsunuz şu anda bize.... Kim bize düşman olmuş. Gidin Ortadoğu'daki halklara sorun bakalım. Halklar şu anda isyan halinde. Patlama noktasına gelmişler. Ve Türkiye'den başka itibar edecekleri başka hiç kimse kalmamış durumda... Bütün yönetimleri birer kuklaya dönüşmüş." diyerek karşılık verdi.

Çınar bu sefer de, "Projeniz bütün Ortadoğu'yu yıkıp, halklarıyla temas edip hep beraber bir şeyler yapmak mı? Oraya doğru gidiyor konu. Konuşmalarınızdan bunu çıkarıyorum." sorusunu yöneltti.

Aktay da İsrail'in bugün işgalci durumunda olduğunu ve kaç yıldır Gazze'nin bir toplama kampına dönüştüğünü ve insanların yaşadığı bu drama sessiz kaldığını hatırlattı. Yahudilere Nazilerin yaptığı zulmün kat kat fazlasını bugün İsrail'in Filistinlilere yaptığını ifade eden Aktay, Çınar'ı kötü bir zihniyet taşımakla suçladı.

Çınar'ın araya girme girişimlerini bu kez Kadir Çelik önledi.

"ESED'İN İNSAN OLARAK GÖREN İNSAN DEĞİLDİR"

Aktay, "Ak Parti'nin yaptıklarını eleştirebilirsiniz. Ak Parti'nin bir dış politikası vardır ve her zaman göğsümüzü gere gere savunuruz bu dış politikayı... Biz şu anda Ortadoğu'daki her yere göğsümüzü gere gere gidebiliyoruz. Esed bize düşmandır doğru. Esed'e düşman olmayan insan değildir şu anda... Şu anda Esed'i insan gören insan değildir. kendisine emanet edilmiş 200 bin kişiyi tereddüt etmeden öldürebilen bir diktatörü insan görmek, onu bize düşman olmuş diye burada karalar bağlamak kabul edilebilir bir şey değil. Eğer kendi vatandaşlarına askeri darbe yapmış Sisi ile ilgili, halkın seçtiği yönetimi gaspetmiş, halkın iradesini çalmış bir insan bize hasmane bir duygu taşıyor diye üzülecekseniz buyrun karalar bağlayın." diyerek sözlerini tamamladı. - haber7 -
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.