SON DAKİKA
Hava Durumu

Ak Parti'li İçten'den Cumhurbaşkanlığı açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulu

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ak Parti'li İçten'den Cumhurbaşkanlığı açıklaması
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin, önümüzdeki Ağustos ayında ülkenin 12. Cumhurbaşkanını seçeceğini hatırlatan İçten, seçimin en büyük özelliğinin Cumhurbaşkanının ilk kez millet tarafından seçileceği olduğunu söyledi. CHP ve MHP’nin çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu gösterdiğini dile getiren İçten, “İktidar partimiz, yaklaşık 3 aya yakın bir zamandır cumhurbaşkanı aday tespiti için, şimdiye kadar örneğine rastlanmamış bir istişare içine girmiş ve sonunda da adayı 1 Temmuz Salı günü açıklayacağını ilan etmiştir. AK Parti, halk üzerinde seçimin önemini azaltacak kamuoyu çalışmalarının aksine, büyük bir titizlik ve araştırma ile konuyu gündemin en önemli konularının arasında tutmaktadır. Çünkü, CHP-MHP ve diğer muhalefet partilerinin ve toplum mühendisliğine soyunan bazı çevrelerin dayattıkları gibi, Cumhurbaşkanlığı yalnızca ülkeyi temsil makamı değildir. Aksine, mevcut anayasadaki yetkilerinin kullanılması halinde bile lokomotif bir icra makamıdır. AK Parti’nin, aday seçimindeki hassasiyeti de buradan kaynaklanmaktadır. Milletin gönlündeki Cumhurbaşkanı adayı herkesin bildiği üzere Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Şahsen benim ve diğer AK Parti milletvekili arkadaşlarımın adayı da Başbakanımızdır. Bu ifade, meşhur deyimle malumun ilanıdır” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın özellikleri nedeni ile Cumhurbaşkanı olması gerektiğini vurgulayan İçten, “İlk vasıf Başbakanımızın paralel yapıyla olan mücadelesidir. Paralel Yapı neredeyse 1870’li yıllardan sonra ülkeye çökmüştür. Ve bunun neticesinde vesayetçi kurumlar oluşmuştur. Paralel yapı ve Haşhaşilerin son 30 yıl içinde de kurumlarda köklenip, 17 ve 25 Aralık darbeleriyle kendilerini açık ettiğini artık hepimiz biliyoruz. Bu kadar kökleşmiş ve gücünü derin küresel yapıdan alan bu oluşumla ise sadece Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan cesaretini ve yüreğini ortaya koyarak mücadele etmiştir. Gerçek bir lidere yakışan tüm inisiyatif ve vasıflarını sonuna kadar kullanarak bu mücadeleyi başlatmıştır ve devam da etmektedir. Cumhurbaşkanı, temsil kabiliyetine sahip olmalıdır. Başbakanımız, Türkiye’yi 12 yıldır dünyanın her yerinde ve her zemininde başarı ile temsil etmiştir. Öyle ki, bazı ülkeler, kendisini ağırlamak için özel önlemler almak zorunda dahi kalmışlardır. Cumhurbaşkanı, ülke çıkarlarına ve bölge sorunlarına hassas olmalıdır. Başbakan Erdoğan, sadece 'one minute' demesiyle, hem milletimizin ve hem de mazlum milletlerin sesi ve vicdanı olmuş, yalnız ülkemizde değil, başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada ABD başkanlarının dahi yapamadığını yapmış ve dünya barışı üzerindeki katkısını ifade etmiştir. Toplumu kucaklayıcı olmalıdır. Başbakanlığının ilk gününden bugüne, Başbakan kadar halkın içinde, sofrasında ve cenazesinde, iyi-kötü gününde yanında olan bir başka siyasetçi olmamıştır. Girdiği her seçimi kazanmıştır. Başta kendisine ve AK Parti’ye oy veren seçmen profilinin içinde, toplumun her kesimi vardır. İşçi-köylü-esnaf-memur-aydın vb. bütün toplum temsilcileri ile sürekli irtibat halinde olmuştur. Ve olmaya da devam etmektedir. Cesur ve değişime açık olmalıdır. AK Parti iktidarının ilk gününden başlayarak ve giderek artan bir gayretle Türk demokrasisi üzerinde Demokles kılıcı gibi duran ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kesintili bir siyaset arenası olmasına sebep olan başta askeri vesayet olmak üzere millet iradesini hiçe sayan bürokratik vesayeti kaldırmak için olağanüstü bir cesaret ve dirençle mücadele etmiştir. Bu mücadele halen devam etmektedir.Her zeminde cesaretini ortaya koymuş, cumhuriyet tarihimizde hiçbir siyasetçinin adını bile söylemeye cesaret edemediği çözüm sürecini, her kesimden engellemelere rağmen hayata geçirmiştir. Sayısız suikasttan, tehditten ve paralel yapının şantajlarından başarıyla sıyrılmıştır. Cumhurbaşkanı özgürlük mücadelesi veren biri olmalıdır. Cumhurbaşkanı devletle milleti barıştırmalıdır” diye konuştu.
Milletin bütün bunların bilincinde olduğunu aktaran İçten, “Aksi halde girdiği her seçimi kazanması mümkün olabilir miydi? Son seçimde CHP ve MHP oylarının toplamı dahi, AK Parti oylarına yetişemiyor. Zaten bu sebeplerle bile Başbakan milletimizin temel adayıdır. Temeli olmayan binada çatı olur mu? Muhalefetin çatı adayı varsa ve o çatı da şırl şırıl akıyorsa elbette ki milletin de çatıya karşılık gökdelen adayı vardır. İşte bu nedenlerle 12. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan olması gerektiğini ve öylede olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.