SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti'nin İstanbul adayları bugün açıklanıyor

Merakla beklenen AK Parti'nin İstanbul Büyükşeir Belediye adayı bugün belli oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ni

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2018 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2018 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti'nin İstanbul adayları bugün açıklanıyor
Merakla beklenen AK Parti'nin İstanbul Büyükşeir Belediye adayı bugün belli oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Başkan adayı ile ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacağı toplantıdan saatler önce TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile bir araya geldiği ve listeye son şeklini verdiği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine “Hedefimiz yarın (bugün) büyükşehir belediye başkan adayımızla birlikte inşallah ilçeleri de açıklamak” ifadelerini kullandı. Erdoğan, bugün saat 14.00’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını ve 39 ilçesi için belirlenen isimleri kamuoyuyla paylaşacak. İstanbul Büyükşehir için adı neredeyse netleşen Binali Yıldırım’ın dün ilçeler üzerindeki çalışmayı tamamlamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul’da yeniden bir araya geldiği öğrenildi. İstişare süreci sonunda daha önce adayları belirlenen İstanbul’un 28 ilçesinde isim değişikliğine gidilmediği; Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa, Güngören ve Sultanbeyli Belediyeleri için yeni isimlerin masada olduğu belirtiliyor. Erdoğan daha sonra AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na giderek çalışmalarını sürdürdü.

ŞENOCAK DA LİSTEDE
İstanbul’un Kadir Topbaş’tan sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturan Mevlüt Uysal’ın daha önce Beylikdüzü’nden ilçe belediye başkan adayı gösterileceği konuşulmuş, ancak Uysal’ın Büyükçekmece Belediyesi’ni istediği iddia edilmişti. Büyükçekmece Belediyesi için ilk belirlenen ismin 2009 yerel seçimlerinde MHP’nin Beylikdüzü adayı olarak yüzde 23’lük oy oranına ulaşan, ancak seçimi kaybeden Velittin Küçük olduğu öne sürülmüştü. Masadaki yeni listede Küçük ile Uysal’ın isimlerinin yer değiştirebileceği konuşuluyor. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın isminin de Başakşehir Belediyesi için düşünüldüğü belirtiliyor.
MHP'YE İKİ İLÇE
Yeni listede en çok merak edilen başlıklardan birisi de Cumhur İttifakı kapsamında İstanbul’da MHP’ye herhangi bir ilçe bırakılıp bırakılmayacağıydı. MHP, 2014 seçimlerinde İstanbul’un hiçbir ilçesinden belediye başkanı çıkaramamıştı ancak Cumhur İttifakı ile birlikte MHP’nin büyükşehirde AK Parti’nin adayını desteklemesi karşılığında İstanbul’daki üç seçim bölgesinden birer ilçede AK Parti’den destek istediği biliniyordu. Bu kapsamda İstanbul ikinci bölgeden Beşiktaş ve üçüncü bölgeden Silivri’nin MHP’ye bırakılabileceği öğrenildi. Ancak liste üzerinde son dakika değişikliklerinin yapılabileceği de kaydediliyor. (milliyet.com.tr)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.