SON DAKİKA
Hava Durumu

'Akan kanın durması için herkesle görüşürüz'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terörle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi. Atalay "Akan kanın durması için görüşülmesi gereken

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2012 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2012 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Akan kanın durması için herkesle görüşürüz'
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terörle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi. Atalay "Akan kanın durması için görüşülmesi gereken herkesle görüşürüz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Stratejik Düşünce Enstitüsü'nde düzenlenen ''Türkiye'nin Demokratik Dönüşümü'' başlıklı panelin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin demokrasi standardını yükseltmeyi ve terörü minimize etmeyi amaçlayan ''Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi''ni kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Bu konuda toplumda bazen tereddütler oluşabildiğini ifade eden Atalay, 28 Temmuz 2009'da, sürecin fiilen başlatıldığı günden bu yana çok adım atıldığını ve kararlılıklarını sürdürdüklerini vurguladı.

AK Parti'nin ''2023 Vizyon'' kitapçığında bu konuda neler yapılacağının madde madde sayıldığına işaret eden Atalay, anadilde savunma konusunun yasal bir düzenlemeyle sorun olmaktan çıkacağını, anadilde kamu hizmetlerine erişimin daha kolay sağlanması çalışmalarına hız verdiklerini, güvenlik güçleriyle ilgili şikayetlerin değerlendirileceği sivil yapının kurulması için ''Bağımsız Kolluk Gözetim Mekanizması'' hakkındaki kanun tasarısının Meclis'te olduğunu ve yakında yasalaşacağını anlattı.

Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Komisyonu'nun kurulması hakkındaki kanun tasarısının gündem olduğunu, kişisel verilerin korunmasına yönelik yasal düzenlemenin tamamlanacağını kaydeden Atalay, darbelerin dayanağı olarak kullanılan antidemokratik maddelerin mevzuattan temizleneceğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Siyaset üstü bir mesele olarak terör ve irtibatlı konularda bütün siyasal partilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, milletimizle azimli, etkin, sonuç alıcı ve kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Sayın Başbakanımızın da vurguladığı gibi, ülkemizin, milletimizin menfaati için gerekli adımları tereddüt etmeden atmaya devam edeceğiz. Akan kanı durdurmak, bu yakıcı sorunu sonlandırmak için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa, hangi adımın atılması gerekiyorsa, hangi araçların, mekanizmaların devreye sokulması gerekiyorsa uygun zaman ve zeminde gerekli kararları almakta tereddüt göstermiyoruz ve göstermeyeceğiz.

'BÜTÜN ENSTRÜMANLARI DEVREYE SOKACAĞIZ'
Bu konuda muhalefetle daha yoğun bir paylaşımı arıyoruz. Sivil toplumla görüşmelerimiz devam ediyor. Çok yakın günlerde, Başbakanımızın başkanlığında Doğu ve Güneydoğu'daki ticaret odaları ve borsa başkanlarıyla bir araya geldik, dinledik ve görüşmelerimiz oldu. Bu manada görüşmelerimiz sürüyor.

Bu konuda hep şunu ifade ediyorum; terörle ilgili konuda bütün enstrümanları gözden geçiriyoruz. Bütün enstrümanları birlikte, ayrı ayrı devreye sokuyoruz, sokacağız. Bu manada hem uluslararası konjonktürü kolluyoruz hem irtibatlı devletlerdeki durumları yakın takip ediyoruz. Bu konu bizim elimizdeki halen en önemli konu diye ifade ediyorum.''
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.