SON DAKİKA
Hava Durumu

Akdoğan: 'Kimse Türkiye'ye insanlık dersi veremez'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, (sol2) Öncüpınar Gümrük Kapısı önünde gazetecilere açıklama yaptı. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Akdoğan: 'Kimse Türkiye'ye insanlık dersi veremez'
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Türkiye kendi ahlaki ve vicdani duruşu sebebiyle, bu insanlara kucağını açmıştır. Bu yüzden kimsenin Türkiye'ye insanlık dersi vermek gibi haddi olamaz" dedi.
 

 

Akdoğan, Öncüpınar Sınır Kapısı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Kilis’te Suriyelilerin kaldığı kampları ziyaret ettiklerini belirterek, Kilis merkez nüfusunun 93 bin olduğunu, buna karşın 127 bin Suriyeli’nin ağırlandığını ve Kilislilerin bu kadar sığınmacıya kucağını açtığını ifade etti. Kilis'teki kamplarda ise yaklaşık 40 bin kişinin konuk edildiğini aktaran Akdoğan, "Bu 40 bin kişiye her türlü imkan sağlanmakta. Suriye’deki savaş nedeniyle, Türkiye uzun zamandır yoğun bir göçe maruz kaldı. Şu ana kadar Türkiye’de bulunun sığınmacı sayısı 2 milyon 620 bin. Suriyelilerin yaklaşık 285 bini 10 şehrimizdeki geçici barınma merkezlerinde" diye konuştu.

 

 

TÜRKİYE YALNIZ BIRAKILMIŞTIR

Yalçın Akdoğan, bazı kesimlerin "Türkiye sınırlarını açsın" şeklindeki çağrılarına işaret ederek:"Zaman zaman 'Türkiye sınırını açsın', 'Niye bunları almıyor' şeklinde eleştiriler geliyor. Öncelikle sınırda şu an için herhangi bir birikme söz konusu değil. Burada, 'bu insanlar alınmıyor' gibi bir takım eleştiriler var. Türkiye açık kapı politikasını devam ettiriyor ve bugüne kadar 3 milyon insanı alırken birileri dediği için almadık. Türkiye kendi ahlaki ve vicdani duruşu sebebiyle, bu insanlara kucağını açmıştır. Bu yüzden kimsenin Türkiye'ye insanlık dersi vermek gibi haddi olamaz. Ortada büyük bir insani kriz var. Türkiye bu süreçte hep yalnız bırakılmıştır.  Ortadaki insani trajediye duyarsız kalmayan ülke Türkiye'dir. Türkiye kucağını açmıştır ama yalnız bırakılmıştır. Türkiye'ye bu sorunla tek başına mücadele ederken, en ufak katkısı olmayan ülkeler, şimdi 'Türkiye sınırını açsın' gibi bir takım yaklaşımlar içerisine giriyor. Bunlar doğru değil."

 

TÜRKİYE ZORDA KALSIN DİYE GÖÇ DALGASI OLUŞTURULUYOR

"Ölümden kaçan, hayatı tehlikede olan kim varsa herkese kucağımızı da kapımızı da açıyoruz" ifadelerini kullanan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Ancak bazen karşı tarafta Türkiye zorda kalsın diye göç dalgaları oluşturulabiliyor. Yani bombardımanlar, terör örgütüne falan değil sivil halka yönelik bombalar yağdırılıyor, okullar hastaneler vuruluyor. Türkiye zor durumda kalsın diye göç dalgaları oluşturuluyor. Veya da Suriye'nin demografik yapısı değişsin diye kendi kontrollerinde homojen bir yapı oluşması için bir takım operasyonlar gerçekleştirilebiliyor. Yani bizim de bu süreçte insanları alırken karşı da oynanan oyuna alet olmamamız gerekiyor. Suriye'nin demografik yapısını değiştirmeye yönelik yapılan çalışmalara alet olmadan insani operasyonları devam etmemiz gerekiyor." dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.