SON DAKİKA
Hava Durumu

Akın İpek'e büyük şok!

Star gazetesinin haberine göre, İngiltere’de hazırlanan mal varlığı raporuna göre, İngiltere'de İpek ailesinin fertlerine ait ayrı ayrı hesapla

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2015 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Akın İpek'e büyük şok!
Star gazetesinin haberine göre, İngiltere’de hazırlanan mal varlığı raporuna göre, İngiltere'de İpek ailesinin fertlerine ait ayrı ayrı hesaplar bulunuyor. Bütün ailenin hesapları toplandığında miktar 25 milyon sterline yaklaşıyor.
 

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ’ye finansman desteği sağlaması nedeniyle 22 şirketine kayyum atanan Akın İpek, son şoku İngiltere’de yaşadı. Birleşik Krallık Mali İstihbarat Birimi, İngiltere’deki bütün bankalara yazı göndererek, Akın İpek ve aile fertlerine ait tüm banka hesaplarının dondurulmasını istedi. Bu kararla birlikte İpek ailesinin İngiltere’deki yaklaşık 25 milyon sterlinlik serveti donduruldu. İngiltere’deki bu gelişmenin öncesinde ABD’de, Fetullah Gülen’e 6 dava birden açılmıştı. İngiltere’de İpek’e ait banka hesaplarının dondurulması kararı, “Kara Para Aklama Ve Terörün Finansmanına Yönelik” gerekçelere dayandırıldı. Bu nedenle Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü bünyesinde faaliyet gösteren Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türkiye ve İngiltere ile temasa geçti.  FATF, kara para ile mücadelede aktif rol oynuyor. Türkiye, Birleşik Krallık’ın Mali İstihbarat Birimi ile birlikte“Terörün Finansmanı ve Aklama İle Mücadelede Etkinlik” projesinde ortak hareket ediyor. Terörün finansmanıyla mücadelede yasal düzenleme yapılmasının ardından El Kaide ve Taliban bağlantılı kişi ve kuruluşlarının mal varlıklarının dondurulmasına yönelik Türkiye tarafından önemli adımlar atılmıştı.Aile fertleri arasında yer alan çocukların hesaplarında bile yüklü miktarda para çıkması MASAK’ı harekete geçirdi. Hesapların kayyum atamasından sonra açıldığı tespit edilirse MASAK, para kaçırmaya yönelik teşebbüsten işlem başlatacak.Akın İpek'e ait Koza Limited,Kuzey İrlanda'da İngiltere Kraliyeti'ne ait 250 kilometrakarelik alanda altın ve gümüş arana ruhsatı almıştı.Cevher bulunursa işletme hakkı Koza'ya ait olacaktı.Şimdi gözler İngiltere'de kara para aklama suçlamasıyla banka hesapları dondurulan Akın İpek'e verilen söz konusu maden arama ruhsatlarının ne zaman iptal edileceğine çevrildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.