SON DAKİKA
Hava Durumu

Alman vekilden Mesut Özil'e ırkçı sözler

Ermeni soykırımı yasasına onay veren Almanya'da her alanda sürekli yaşanan ırkçı saldırılar, insana adeta "Türkler insanlığı Almanlardan

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Alman vekilden Mesut Özil'e ırkçı sözler
Ermeni soykırımı yasasına onay veren Almanya'da her alanda sürekli yaşanan ırkçı saldırılar, insana adeta "Türkler insanlığı Almanlardan mı öğrenecek?" dedirtiyor. Almanya için Alternatif Partisi (AfD) vekili Andrea Kersten, umreye giden Alman Milli Takımı'nın Türk yıldızı Mesut Özil'i hedef aldı.

Geçtiğimiz günlerde Umreye giden Mesut Özil'in Kabe önündeki fotoğrafı için 'Almanya için Alternatif Partisi' (AfD) vekili Andrea Kersten, "Bu vatanseverliğe aykırı bir hareket" açıklamasını yaparak yıldız futbolcunun Almanya'nın Euro 2016 kadrosundan çıkartılmasını istedi.

Kersten, Mesut Özil ile birlikte İslam dinine de iftiralarda bulundu. Alman milletvekil, umreye giden Mesut'un Kabe'nin önünde çektirdiği fotoğrafa "Özil, töre cinayetini kabul eden ve homoseksüellere idam cezası verilmesini isteyen bir dini kutluyor" şeklinde yorum yaptı.

Alman vekile Özil'in yanıtı sert oldu. Özil, "insanlara sürekli olumsuz gözlerle bakan kişiler hep vardı ve var olacak." cevabını verdi. Özil, sadece Euro 2016'ya odaklandığını ve bir sporcu olarak işini iyi yapmaya çalıştığım vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.