SON DAKİKA
Hava Durumu

'Amaçları Türkiye'yi iç savaşa sürüklemekti'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin,"Bunların amacı yönetim değişikliğiyle birlikte Türkiye'yi iç savaşa sür

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Amaçları Türkiye'yi iç savaşa sürüklemekti'
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin,"Bunların amacı yönetim değişikliğiyle birlikte Türkiye'yi iç savaşa sürüklemekti." dedi.
 

 

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz darbe teşebbüsü, güçlü bir Türkiye'nin, İslam dünyasında derleyici, toparlayıcı, yol gösterici bir Türkiye'nin olmasını istemeyenlerin ortaya koymuş olduğu bir darbe teşebbüsüdür."  diye konuşku,


Kurtulmuş, "Bunların amacı sadece Türkiye'nin yönetimini değiştirmek değil, bunların amacı bu yönetim değişikliğiyle birlikte Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek, arkasından da Türkiye'yi yabancı işgale hazır hale getirmekti." dedi.



"MÜSLÜMANLAR DA SINANIYOR, DİĞERLERİ DE SINANIYOR"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Müslümanlar da sınanıyor, diğerleri de sınanıyor. İslam dünyasında halkların göstermiş olduğu bu tepkiyi gösteremeyen yönetimlerin de sınanmakta olduğunu ifade etmek isterim. Aynı şekilde batı dünyasında da her vesileyle demokrasi ve insan hakları üzerinden ders vermeye kalkanların, demokrasiyi ortadan kaldıran eşkiyalara karşı suskun kalmalarının, imtihanları kaybetmekte olduklarının bir göstergesi olduğunu ifade etmek isterim." dedi.


Kurtulmuş, "66 yıllık çok partili siyasi hayatında 5 kere darbelerle kesilmiş olan Türkiye demokrasisi, en az 7-8 kere başarısız darbe teşebbüsleriyle yolu kesilmeye çalışılmış olan Türkiye demokrasisi ve bu demokrasiye sahip çıkan Türk halkı, bütün dostlarından, Türkiye'ye dost olduğunu söyleyenlerden darbeye karşı net bir duruş bekliyor. Ne yazık ki bu duruşu gösteremeyenler, hiç olmazsa bundan sonrasını kurtarmak için Türk halkıyla dayanışma içerisinde olmak mecburiyetindir." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.