SON DAKİKA
Hava Durumu

Amanoslar'da 13 PKK'lı öldürüldü

Osmaniye Valiliği, Amanos Dağlarında gerçekleştirilen operasyonlarda 13 PKK militanının öldürüldüğünü, 5 militanın sağ olarak yakalandı

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2012 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2012 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Amanoslar'da 13 PKK'lı öldürüldü
Osmaniye Valiliği, Amanos Dağlarında gerçekleştirilen operasyonlarda 13 PKK militanının öldürüldüğünü, 5 militanın sağ olarak yakalandığını açıkladı.  

AA - Osmaniye Valiliği'nden alınan bilgiye göre, son zamanlarda Amanoslor bölgesinde icra edilen operasyonlarda sağ olarak yakalanan PKK'lılardan edinilen bilgiler, ele geçirilen doküman ve notlardan elde edilen istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda, 3 Aralık'tan itibaren Adana Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde operasyon başlatıldı.
Hatay, Osmaniye ve Gaziantep bölgesinde jandarma özel harekat, polis özel harekat ve jandarma komando timlerinden oluşan yaklaşık bin kişilik güvenlik gücünün katıldığı operasyona zırhlı araç ve helikopter desteği de verildi.

Amanoslar bölgesinde kış üstlenmesine engel olmak ve örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla, son 1 yılda icra edilen operasyonlarda 13 terörist ölü ele geçirildi; 5 terörist sağ olarak yakalandı.

Operasyonlarda, 8 kaleşnikof, 8 M-16 piyade tüfeği, 1 RPG-7, 3 RPG-7 mühimmatı, 21 el bombası, 72 fünye, 100 gram A-4 patlayıcı madde, 12 patlayıcı düzeneği, 4'ü Kuzey Irak'taki kamplarla görüşmede kullanılan 10 telsiz, 3 dürbün, çok miktarda patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ile bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Jandarma ve emniyet güçlerinin, el birliği, karşılıklı destek ve koordine içerisinde bölgenin huzur ve güvenliği için icra ettiği operasyonlara bölge halkının da destek verdiği ve terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.