SON DAKİKA
Hava Durumu

Ara Güler: 'Biz bir bütünüz.'

Türk vatandaşı olan Ermeni sanatçılar, Avrupa Parlamentosunun Ermeni soykırımını kabulünün ardından yeniden kızışan Ermeni sorunu gündem

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2015 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2015 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ara Güler: 'Biz bir bütünüz.'
Türk vatandaşı olan Ermeni sanatçılar, Avrupa Parlamentosunun Ermeni soykırımını kabulünün ardından yeniden kızışan Ermeni sorunu gündemini yumuşatacak açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler, Ermeniler ve Türkler’in bir bütün olduğunu,  barış ortamında kardeşçe bir yaşam sürülmesi gerektiğini belirterek 24 Nisan öncesi ‘ortak kader paylaşımı’ çağrısı yaptı.

"DÜŞMANLIK TOHUMLARI ATILMAMALI"

Güler, geçmiş olayları unutmak gerektiğini söyleyerek; yeni bir çağdan geçildiğini, 21’inci asırda artık böyle şeylerle insanların birbirini kırmaması gerektiğini ve düşmanlık tohumları atılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.  Ermeni ve Türklerin bütün olduğunu vurgulayan Güler, “Hepsinin adı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu memlekette yaşayanlar, kökenleri ne olursa olsun Türk’tür; Türkiye vatandaşıdır” ifadelerini kullandı.

“PAPA KATOLİK ALEMİNİN LİDERİ, HRİSTİYAN DÜNYASININ DEĞİL.”
21 yıl Amerika’da yaşadıktan sonra 2 yıl önce memleketi olan Diyarbakır’a dönerek orada yerleşen Ermeni asıllı udi Yervant Bostancı da sanat yaşamı boyunca şarkılarını bu toprakların sesi olan Ermenice, Kürtçe ve Türkçe olarak seslendirdiğini belirtti. Bostancı, “1915’te tüm akrabalarını kaybetmiş bir nene ve dedeyle büyüdüm. Her dinden, ırktan komşularımız, canımdan çok sevdiğim Türk dostlarım var. Ancak bu yaşananları ve tüm acıları birlik olarak sarmaya çalışmalıyız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl Ermeni torunlarına taziye mesajı yollamasını ve açıklamasını hatırlatan Bostancı, “Bir ülkenin Cumhurbaşkanı’nın böyle içten bir konuşma yapması Ermeni halkının yüreğine su serpmişti. Ermeni halkına başsağlığı dilemişti. Önemli bir adımdı” ifadesini kullandı. Ermeniler için düzenlediği ayinde soykırım ifadesini kullanan Papa Franciscus için “Papa Katolik aleminin lideri, Hristiyan dünyasının değil. Papa’nın sözleri onu bağlar” diyen müzisyen Garo Mafyan da, Güler ve Bostancı gibi ortak yaşam çağrısında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.