SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç: Altepe kendi rekorunu kıracak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mahalli seçimlerin bambaşka bir hale büründüğün

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2014 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2014 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arınç: Altepe kendi rekorunu kıracak
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mahalli seçimlerin bambaşka bir hale büründüğüne dikkat çekerek, "Geçmişteki mitingleri ikiye, üçe katlıyoruz. AK Parti'ye ne kadar haksız isnatlar yapılıyor, Başbakanımız ne kadar kötülenmeye çalışılıyorsa halk üç misli Başbakanımızı kucaklayarak onlara cevap veriyor" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde projelerini açıkladığı toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Nerede insan varsa, belediyeler o noktada mutlaka görev almalıdır. Yeni Büyükşehir Kanunu gereğince belde ve köyler büyükşehirlere bağlanacak. Dün Boyalıca’da gördüm ki büyükşehirin büyük katkıları olmuş. Daha evvel dağ ilçelerinde de bunları gördüm. Daha kanun yokken büyükşehir kendisini görevli saymış, yasanın imkan verdiği ölçülerde, gerektiğinde inisiyatifini kullanarak bunları yapmış. Bence doğrusu da bu. Başkanımız çok büyük heyecan sahibi. Bu işleri sevmezseniz olmaz. Sayın Başbakanımız da, rahmetli Erbakan hocamız da, ‘İşin delisi olacaksınız’ derdi. Siyasette de, iş hayatında da bu böyledir. İşinizle yatıp kalkarsanız başarılı olursunuz. Yoksa ucundan tutar, resmi memur hüviyetiyle bakarsanız bu kadar netice alamazsınız. Büyük vizyon sahibi olarak meseleye bakarsanız böyle projeler ortaya çıkar. Ben şahsen Altepe’nin başkan olduğu bir şehirde karşısına çıkmak istemezdim, cesaret edemezdim. Hepsi değerli insanlar. Ama ne diyecekler, ne yapacaklar bu projeler karşısında? Şimdi bir aday çıkar da, ‘Ben şunu kapatacağım, yıkacağım’ derse, bir iş yapmış olmaz ki? Bundan daha güzelini söylemeniz, ‘Bu azdır, ben daha çoğunu yapacağım, bu on kişiye faydalı oldu, ben yüz kişiye faydalı olanı yapacağım’ diyeceksiniz. Bu aralar çok dolaşıyorum. Oralarda bu hizmetlerin yüzde, binde biri bile yok. Bazı yerlerde ideolojik belediyecilik var. Bir kısmında beceriksizlikten yapılmıyor, bir kısmında o kadar büyük vizyon yok. İstanbul, Ankara, Konya çok başarılı. Daha ne yapabileceklerini düşünüyorlar. Kayseri de çok başarılı. Biz şimdi marka şehirlerle yarışıyoruz ama Bursa’nın özelliği var. Bence Bursa bu projelerle Türkiye’nin bir büyük şehriyle değil, dünyanın büyük kentleriyle yarışıyor” şeklinde konuştu. İnsanların mutluluğu için çalışmak gerektiğinin altını çizen Arınç, “Ulaşımda, yeşil alanlarda yenilikler yapmalıyız. İnsan için daha ne yapılabilir? İnsanlar mutlu yaşamalı, huzurlu yaşamalı. Planlı, projeli çalışmamız, vatandaşın memnuniyetini, coğrafi yapısını dikkate almamız lazım. Başkanımız çok heyecanlı, arkadaşları da çok başarılı. Büyükşehir örneğiyle buna Nilüfer de katılmalı. Büyükşehir ile beraber çağı açacak işler yapılmalı” diye konuştu.

"ALTEPE KENDİ REKORUNU EGALE EDECEK"
Altepe’nin seçimlerde kendi rekorunu egale edeceğine inandığını dile getiren Arınç şunları söyledi: “Önümüzde çok az zaman kaldı. Bugün bütün anketler bunu gösteriyor. Bu 15 gün içerisinde bugünkü şartlarda devam edersek başkanımız görülüyor ki kendi rekorunu egale edecek. İkinci defa seçilmek güzel bir başarı. Bu Kadir Topbaş için de böyleydi. Şimdi üçüncüye gidiyor. Dilerim Altepe’nin ömrü Melih Gökçek gibi olur. Şimdi beşinci dönemini yapmaya başlıyor. Altepe üçüncü defa yaparsa ondan sonra devretmeli ki, başa arkadaşlar daha öteye gitsin. Bursalı vatandaşlarımız destek verirse, en büyük iddiamız olan Nilüfer'de de inşallah belediye başkanlığını kazanacağız. Bu güzellikleri sayın başbakanımız da biliyor. İnşallah önümüzdeki hafta, 20 Mart günü büyük Bursa mitingini Gökdere Meydanı'nda yapacak. Bütün Bursa orada olacak. Türkiye'yi gezen bir kardeşiniz olarak söylemeliyim, geçmişte yapılan mitingleri ikiye, üçe katlayan mitingler yapıyoruz. Bu seçim atmosferi bambaşka bir hale büründü. AK Parti'ye ne kadar haksız isnatlar yapılıyor, Başbakanımız ne kadar kötülenmeye çalışılıyorsa halk üç misli Başbakanımızı kucaklayarak cevap veriyor. İnşallah büyük Bursa mitingimizde de rekor kırılacak.”

"SAHİLLERİ TURİZME AÇACAĞIZ"
Yeni dönemde yapacakları projeleri açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni kanunla kırsal alanda, tarihi eserler konusunda büyükşehirin yetkilerinin artırıldığını belirtirken, sahiller ve sağlık ile şehir polisinin de belediyelere devredilmesini istedi. Bursa halkıyla birlikte vizyonlarını belirlediklerini kaydeden Altepe, "Bölgesinde öncü lider bir kent oluşturacağız. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak bu vizyon doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu fırsatları, imkanları en güzel şekilde değerlendirelim. Turizm yolundaki hedeflerimize yürüyelim. Bursa bir sahil şehri. Sahiller baştan başa düzenlenip turizme kazandırılacak. Karacabey boğazı, Bayramdere bakir alanlar. Yatırım bekliyor. Trilye sahilleri, balıkçı barınaklarıyla buralar tarihi bölgemiz. Kumyaka'da marinalar düzenlenecek. Burası da bize devrediliyor. Mudanya, Güzelyalı sahil bandı projesinin imalatına başlayacağız. Uluabat Eko Kent projesi hayata geçirilecek. İznik Gölü canlandırılacak, her türlü aktiviteler yapılacak. Sağlık turizmi öne çıkarılacak. Kür merkezleri yapılacak. Termal kaynaklar değerlendirilecek. Uludağ dünyanın en güzel dağı. Her türlü özelliği, güzelliği bulunan bir dağ. Uludağ'ın atık sularının Bursa'ya ulaştırılmasıyla ilgili çalışmalar var. Alaçam yeni kış sporları merkezi çalışmaları sürüyor. Turizm parkurları, gezi yolları, kampçılığa kadar her alanda turizm etkinliği yapılacak alanlar var. Krater göllerimizi Bursalıların yüzde 98'i bilmiyor. Bunlar değerlendirilecek. Bakacak seyir terası yapıldı. Teleferik otellere kadar uzayacak, daha sonra şehir merkezine indirilecek" dedi.
Bursaray'ın herhangi bir istasyonuna binenlerin kısa sürede teleferikle oteller bölgesine ulaşıp zirvede kayak yapabileceğini belirten Altepe, deniz otobüsü seferlerini başlattıklarını, belediyenin maksadının para kazanmak değil, ekonomiyi canlandırmak olduğunu, istenen her yere gemiler koyacaklarını söyledi.

"BURSA İSTANBUL'UN GÖLGESİNDE KALMAYACAK"
Bursa'nın İstanbul'un gölgesinde kalmayacağını, fuar alanının büyütüleceğini, kapasitesinin artırılacağını anlatan Altepe, "Tarihi ve kültürel miras çalışmalarımız sürüyor. Tarih başkenti Bursa ile ilgili çalışmalar yapılacak. Ulucami meydanı kentsel tasarım projesi hayata geçirilecek. Bursa'nın kalbi olan çarşıların dünya miras listesine girmesi çalışmaları sürüyor. Kapalı çarşının çatısı yenileniyor. Bursa surları, Müze Park, Bey Sarayı çalışmaları devam ediyor" dedi.
Timsah Arena'nın bitme aşamasına yaklaştığına dikkat çeken Altepe, Veledrom'u şehre kazandıracaklarını, dünyada ve marka kentlerde ne varsa Bursa'da da olacağını ifade etti. Kendi başkanlığı döneminde Bursa'da araç sayısının 350 binden 700 bine çıktığını hatırlatan Altepe, ulaşımda herkesin evine rahatça gitmesi için raylı sistemler, metro ve tramvay hatlarını yaygınlaştıracaklarını, insanların yürümeye alışacağını kaydetti. Altepe, Bursa'da üretilen raylı sistemlerin Çin'den daha ucuz olduğunu, Bursa'nın bu alanda dünya piyasalarına hakim olacağını savundu. Bursaray'ın hızlı trenle bağlantısının yapıldığını belirten Altepe, şehir içinde T1 hatlarına yeni hatlar bağlanacağını, rayların Bursa'nın tamamını kapsayacağını, Çekirge'ye, Demiryolu altına ulaşacağını ifade etti. İnsanları yürümeye alıştırmak için Tophane gibi yokuş semtlere yürüyen merdivenler, yürüyen köprüler yaptıklarını bildiren Altepe, hal kavşağı başta olmak üzere köprülü kavşak projelerinden bahsetti. Tramvayı eski Gemlik yoluna da götüreceklerini söyleyen Altepe, bağlantı yollarıyla trafiğin rahatlatıldığını hatırlattı.

"ÇEVREYİ KİRLETENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ"
Çevreyi kirleten fabrikaları kapatma yetkisinin kendilerine verilmesini isteyen Altepe, arıtma tesisleri kurduklarını, ovanın atıklarını toplayacak kollekterler yapıldığını, Millet, Samanlı, Vakıf, İsmetiye ve Atıcılar'ın açıktan akan kanalizasyonlarının kollektere bağlanarak, artık derelere akmayacağını söyledi. Online sistemle fabrikaların arıtmalarını çalıştıp çalıştırmadıklarını kontrol ettiklerini, satın aldıkları deniz süpürgesi araçlarıyla sahillerin temizlendiğini, Orhangazi, Gemlik çöplüklerinin ıslah edildiğini bildiren Altepe, arıtmadan çıkan çamurların da yakılacağını kaydetti. Özel idarelerin kapatılıp yetkinin büyükşehire geçmesiyle köylere de el atacaklarını vurgulayan Altepe, yapacakları hizmetlerle çiftinin kalkınacağını, köylerden şehre göçün tersine döneceğini savundu. Bursa'nın meşhur siyah inciri, armudu ve zeytinini fuarlarla dünyaya tanıtacaklarını, hayvancılığı teşvik edeceklerini belirten Altepe, "Gölet lazımsa gölet, sulama sistemi lazımsa sulama yapacağız. Yeter ki üretici kazansın. Tersine göç olsun. Avrupa'daki gibi insanlar köylerde yaşasın. Kenar mahallelere göç edip asgari ücretle iş aramasınlar" dedi.

"OSMANLI KÖYÜ KURACAĞIZ"
40-50 dönüm yer alarak, içinde butik oteller, kafeler, restoranlar bulunan Osmanlı köyleri kuracaklarını belirten Altepe, her mahallede parklar, meydanlar olacağını, ilçelerde itfaiye ve mezar hizmetlerini genişletip, hayvan barınakları yapacaklarını kaydetti. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile gençlerin bilimle buluştuğunu, bilim kampları düzenlediklerini hatırlatan Altepe, yeni dönemde Sıcaksu ve Yalova yolunda kentsel dönüşümün başlayacağını, hayvanat bahçesinin daha da gelişip zenginleşeceğini, parklara büyük ağaçlar dikerek yeşillendirme çalışmalarına önem verdiklerini, ayrıca madde bağımlılarının topluma entegresi için de bir merkez kuracaklarını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.