SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç: Bence Meclis'e yakışan budur

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bugün herkesin kavga umduğu Meclisimiz'de böylesine büyük bir olgunluğun gösterilmesini takdirle karşıladım"

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2013 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2013 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arınç: Bence Meclis'e yakışan budur
Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bugün herkesin kavga umduğu Meclisimiz'de böylesine büyük bir olgunluğun gösterilmesini takdirle karşıladım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Genel Kurulu'nda gündemdışı konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'e hükümet adına yanıt verdi.

Bugün Genel Kurulu çok anlamlı hale getiren, bir olağanüstülük yükleyen ve sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın dikkatlerini buraya toplayan, herkesin merakla beklediği bir konu olduğunu kaydeden Arınç, bazı milletvekillerinin bireysel kararlarıyla başlarını örtme ihtiyacı duyduklarını ve bunu takınmak suretiyle Genel Kurul'a geldiklerini ifade etti.

Arınç, "Zannediyorum bu Türkiye'de ilk defa oluyor, olabilir, her şeyin bir ilki vardır. Buna karşı toplumda çok yüksek olumsuz bir tepki yok. Siyasi partilerimizden de olumlu tepkiler var, olumsuz tepkiler var" dedi.

Bugün herkesin gözünün Meclis'te olduğunu belirten Arınç, "Ne olacak, nerede bir kavga çıkacak, nerede çirkin bir söz sarf edilecek diye bekleyen pek çok insan var. Siz bunların hepsini boşa çıkardınız. Ben yüce Meclis'i bu konuda takdirle karşılıyorum" ifadesini kullandı. Bütün konuşmacılara teşekkür eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bence Meclise yakışan budur. Düşüncelerimizi ifade ederken kibar, saygılı olmak, tartışmaya yol açmamak ve kişisel eleştirilerde bulunmamak gerekir. Bizden ve bu Meclis'ten beklenen budur. Beğenmediğimiz sözler olabilir eleştiririz, beğendiğimiz sözler olabilir alkışlarız ama bugün herkesin bir kavga, gerginlik, sıkıntı yaşanacağını umduğu Meclisimiz'de böylesine büyük bir olgunluğun gösterilmesini, yıllardır bu parlamentoda olan bir arkadaşınız olarak takdirle karşıladım. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Arınç, Muharem İnce'nin bugünkü konunun çok dışında kalan konularda hükümeti ve AK Parti'yi hedef alan suçlamalasına müstehak olmadıklarını, bu suçlamaları kabul etmediklerini ve aynen kendisine iade ettiğini söyledi.

Şafak Pavey'in çok güzel üslup içerisinde konuştuğunu belirten Arınç, Pavey'in suçlayıcı ifadelerinin tartışmaya açık olduğunu, sözlerinin kendilerini muhatap alan kısmını da kabul etmediklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Atalay

İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

AK Partili 4 kadın milletvekilinin TBMM Genel Kurulu'na bugün başörtülü girmelerinin hatırlatılması üzerine Atalay, "Ben, hayırlı olsun diyorum. Tabii Türkiye çok hızla normalleşiyor. Yani şu 10-11 yıl bizim aslında Türkiye’yi normalleştirme mücadelemizdir, bir anlamda ben buna demokrasi mücadelesi diyorum. 11 yıla bakarsak başından beri Türkiye’yi nasıl daha demokratik bir ülke haline getiririz, nasıl daha normalleştiririz, tabuları nasıl yıkarız bununla hep uğraştık" diye konuştu.

Hükümetin içerisinde 11 yıl boyunca bulunan biri olarak, kendisinin de en çok çalışma alanının bu olduğunu dile getiren Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla artık bunların ciddi, olağanüstü bir haber değerinin bile olmaması lazım. Yani insanların hangi kıyafetle yaşadığı vesaire. Özellikle TBMM, isminden de belli milletin temsilcileri. Yani milletin temsilcilerinin her kendine hasıyla oraya en kolay, en rahat girmesi lazım. Orada kendi iç mevzuatında böyle bir yasak yok zaten ama insanların kafasında halen bu sınırların olmasını anlamak bile güç, özellikle TBMM’de.

Başka ülkelere bakarsanız, tabii kıyafet hassasiyeti olan, üniformalı kurumlar olabilir, asker gibi, polis gibi, vesaire. Başka yerlerde bazı sınırlar olabilir ama dünyada parlamentolarda hiç kıyafet sınırı yoktur. Çünkü o toplumda yaşayan her kesim özgürce parlamentoya, milletin temsil edildiği yere gelsin diye.

Dolayısıyla ben hayırlı olsun diyorum. Türkiye, bunları da aşarak daha normal bir ülke haline gelecek."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.