SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç'tan Fetullah Gülen'e beddua göndermesi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'un vakıf eserleri konusunda çok zengin olduğunu ancak birçoğunun harap durumda olduğunu belirte

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arınç'tan Fetullah Gülen'e beddua göndermesi!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'un vakıf eserleri konusunda çok zengin olduğunu ancak birçoğunun harap durumda olduğunu belirterek, "Allah’a hamdolsun hamiyetli bir el geldi, onları son yıllarda ayağa kaldırdı. Ecdadımızın bedduasını değil, hamdolsun duasını almaya başladık. Üzerimizden beddualar kalkarsa daha çok rahatlayacağız, daha çok bereketli işler yapacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Üsküdar Aziz Mahmut Hüdayi Camii'nin açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada Soma'daki maden faciasını hatırlatan Arınç, "301 kardeşlerimiz hakkın rahmetine uğurlandı. Bundan büyük bir üzüntü duyduk. İnşallah bu cuma günü bu açılışı yaparken Soma’daki madende hayatını kaybeden kardeşlerimiz adına bir hatim duası ve mevlit tertiplediler. O kardeşlerimiz için en anlamlı anma böyle olabilirdi. Allah onlara rahmet etsin. Ailelerine ve tüm milletimize sabırlar diliyorum." dedi. Vakıflar Genel Müdürlüğünün bütün vakıf eserlerinin bekçisi olduğunu belirten Arınç, "Türkiye'mizin her noktasında hamiyetli insanlarımızın Allah rızasını gözeterek mahlukat için vakfettikleri bu hayırlı müesseseleri yaşatmak istiyoruz. Son 12 yıldan bu yana 4 bine yakın vakıf eserinin restorasyonunu bitirdik. Bu takriben bize 3 katrilyon TL’ye mal oldu. Helal hoş olsun. En büyük camilerimize, külliyelerimize, çeşmelerimize, hamamlarımıza varıncaya kadar bütün vakfı eserlerini ayağa kaldırma gayeti içinde olduk. Son 80 yılda 300 eser restore edilebildiyse biz 12 senede bunu 10 misline çıkardık. Bu gayretli bir çalışmanın ürünüdür" diye konuştu.
Arınç, Üsküdar’da şu anda 7 vakıf eseri restorasyonunun devam ettiğine dikkat çekerek, "Bunlardan en büyüğü ve kapsamlısı herhalde bize 50-60 trilyona mal olacak Valide-i Atik Külliyesi restorasyonu. Bu eseri bitirdiğimizde Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün kurduğu Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nin kampüs sorununu halletmiş olacağız, yine yüzlerce yıl öncesindeki ilim usulü orada tekrar hayata döndürülmüş olacak. Süleymaniye’yi bitirdik. İstanbul vakıf eserleri konusunda oldukça zengin fakat dökülüyordu, haraptı, bitmişti tükenmişti. Allah’a hamdolsun hamiyetli bir el geldi, onları son yıllarda ayağa kaldırdı. Ecdadımızın bedduasını değil hamdolsun duasını almaya başladık. Üzerimizden beddualar kalkarsa daha çok rahatlayacağız, daha çok bereketli işler yapacağız" şeklinde konuştu.
Türbelerin kanun gereği Kültür Bakanlığına bağlı olduğuna dikkat çeken Arınç, şunları söyledi: "Ama bu türbelerimizin bugün Kültür Bakanlığı tarafından tamamının restore edildiğine şahit olamıyoruz. Sadece meşhur birkaç tanesi üzerinde yoğunlaşıyorlar. Belki de bütçenin yetersizliğinden ya da başka bir sebepten. Türbeler esasen cami yanındadır, vakfiyenin de içindedir. Vakıflar genel müdürlüğümüze devredilecek olursa nasıl ki bu vakıf eserleri için gecemizi gündüzümüze katıyoruz, türbelerin tamamı için de yeni bir hamleye girişebiliriz. Bunu Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz."
Arınç, konuşmasının sonunda dün Okmeydanı'nda yaşanan olaylara da değinerek, "Dün ve bugün İstanbul’da yaşanan olaylar üzüntü vericidir. Yüzlerini kırmızı maskelerle kaplamış, ellerinde ateşli silahlar bulunan ve polislerimizi yakmak için bulundukları aracı ateşe veren canilerin maalesef sayıları az da olsa bulunduklarını görüyoruz. Emniyet mensuplarını Allah korusun. Onları haksızlıktan da korusun, mağdur ve mazlum olmalarından da korusun. Şüphesiz masum insanlarımızın, yurttaşlarımızın sağlık ve güvenliği hükümetimizin emanetindedir. Onların için her şeyi yapacağız ama polislerimizi diri diri yakmak isteyenlere karşı da mücadelemizi elbette vereceğiz. Biz de vatandaşlar olarak emniyet güçlerimize her zaman yardımcı olmalıyız. Onlarla mücadele edenlerle biz de elimizden geldiği kadar mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.