SON DAKİKA
Hava Durumu

'Asıl sizin vicdanınıza beton dökülmüş'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma maden faciasının hemen ardından bir grup tarafından ortaya atılan iftiralara sert çıktı. Erdoğan, "İçer

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2014 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Asıl sizin vicdanınıza beton dökülmüş'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma maden faciasının hemen ardından bir grup tarafından ortaya atılan iftiralara sert çıktı. Erdoğan, "İçeride daha fazla kişi varmış. Madende küçük yaşlarca çocuk çalıştırılıyor. Suriyeli çocuklar varmış. 120 kişi öldürüldü. Üstlerine beton döküldü. Asıl sizin vicdanınıza beton dökülmüş." dedi.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Soma maden faciası ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Ne yaparsak yapalım 301 şehidimizi geri getirmeyecek. Ateş düştüğü yeri yakar milletimizin kahir ekseriyeti bu acıyı yaşadı. Rabbime hamd olsun bu topraklarda yaşıyoruz. Biz inancımızdan dolayı bu metaneti yaşıyoruz. Dünaydaki tüm milletlerden daha çok acıları ortak ediyoruz.

Komşunun yaşadığı acıyı biliyor onunla paylaşıyoruz. Acıları ortak olan millettir. Biz 1000 yıllardır aynı acılarla yas tutabildiğimiz için milletiz. Açıkça söylüyorum. Bu ülkenin Başbakanı olarak Dicle'nin kenarında bir koyun kaybolsa onun mesuliyeti bana aittir. İnsan bazen gözyaşlarını içine atar. Zamansız her ölüm için gözyaşlarımızı içimize akıttık. Canları yaşatmanın mücadelesini verdik.

Bu iktidarın en büyük başarısı sağlık alanındadır. 30 yıllık canımızı alan terör için canımızı ortaya koyduk. 77 milyonun her bir ferdi mutlu olsun diye 12 yıl gece gündüz çalıştık.

ŞEHİTLERE DUA ETTİ

Bir anne bir baba hassasiyetiyle çalıştık. Soma'daki her bir şehit benim öz be öz kardeşimdir. Biz aynı davanın temsilcileriyiz. Biz emeğin, emekçinin ne olduğunu biliyoruz. Bize nasıl makarnacı, göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı dedilerse onlara da aynı şeyi söylediler. Onların kömür karası bizim şerefimizdir. O şehitlerimizin evlatları bizim evlatlarımızdır. Siz evlatlarınızı yitirdiniz, biz de evlatlarımızı yitirdik. Bu acıyı beraber taşıyacağız. Bu ateşin azalması için elimizden ne geliyorsa yapacağız.  Acınızı hafifletmek için ne gerekiyorsa yapılacak.

Biz kardeşlerimizi şehitlik makamında görüyoruz. Yarabbi o kardeşlerimizi sen de şehit eyle. 301 şehidimize sen rahmet eyle mekanlarını cennet eyle.

İçeride daha fazla kişi varmış. Madende küçük yaşlarca çocuk çalıştırılıyor. Suriyeli çocuklar varmış. 120 kişi öldürüldü. Üstlerine beton döküldü. Asıl sizin vicdanınıza beton döküldü.

Biz yasımızı tutarken bunlar ideolojik rant devşirmeye çalışıyorlar. Her türlü hainlik var. Yok madenin sahibi AK Partiliymiş. Yok benim yakınmış. Malum medya ve malum kişiler avuçlarını ovuşturuyor.

Soma'da haritadaki yerini bilmez. Bunlar kömür ocağı görmemiş bilemezler. Bunlar kumsalda geziyor. Bunlar madencilerin ailelerini, semtlerine bile almazlar.

BUNLAR SÜRÜNGEN SÜRÜNGEN

Çıkmış bir insan müsveddesi Soma'daki madencilere, bunlar buna müstehaktır. diyor. Sadece zeybek oynarken diz çökermiş. Önce sen patronun önünde diz çöktüğünü söyle. Paranın önünde nasıl diz çöktüğünü söyle. Sürüngen sürüngendir nasıl ayağa kalksın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.