SON DAKİKA
Hava Durumu

Askeri casusluk soruşturması sürüyor

İzmir'deki "askeri casusluk soruşturması"nda sahte delil üretilerek kumpas kurulduğu iddiasıyla FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 68 sanı

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Askeri casusluk soruşturması sürüyor
İzmir'deki "askeri casusluk soruşturması"nda sahte delil üretilerek kumpas kurulduğu iddiasıyla FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 68 sanığın yargılandığı davanın duruşması devam ediyor.
 

 

İzmir'deki "askeri casusluk soruşturması"nda sahte delil üretildiği iddiasıyla ilgili "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında 20'si tutuklu 68 sanık hakkında açılan davanın duruşmasına iddianamenin okunmasıyla devam edildi.


2. Ağır Ceza Mahkemesindeki "askeri casusluk soruşturması" için duruşma salonuna çevrilen İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri'nin konferans salonunda görülen duruşmada, bazı sanık ve müştekiler ile taraf avukatları hazır bulundu.


İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından hazırlanan bin 13 sayfalık iddianamenin okunmasına "müşteki ve sanık ifadeleri" bölümünden devam edildi.


Askeri casusluk davasında 17 ay tutuklu kalan ve yargılamanın ardından beraat eden emekli Yarbay Doğan Şahin, iddianamedeki ifadesinde, "Askeri ihtiyaçların milli kaynaklardan karşılanmak istemesine engel olmak isteyen asker ya da sivil kişilerce hedef alınmış olabileceğimi düşünüyorum." dedi.



"KOMPLONUN 2008'DE KURGULANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Askeri casusluk davasından beraat eden Piyade Yarbay Ümit Topaloğlu da iddianamedeki ifadesinde şunları kaydetti:"Tüm arama kararları ve diğer yazışmalar şu an oturmuş olduğum adrese yapılmışken, mahkemede tutuklanma müzekkeresindeki adresime yazılması, uygulanan bu komplonun 2008 yılında kurgulandığını düşündürüyor"



DAVA VE İDDİANAME

"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına ilişkin İzmir Emniyet Müdürlüğüne 10 Ağustos 2010'da gelen ihbar maili üzerine başlatılan ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık ve üst düzey askeri yetkililer, devletin gizli bilgi ve belgelerini yabancı istihbarat servislerine vermekle suçlanmıştı. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, şubat ayında tüm sanıkların beraatine hükmetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.