SON DAKİKA
Hava Durumu

Askeri helikopter düştü: 1 şehit, 8 yaralı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesi Abalı Karakolu'nda acil iniş yaparken kaza geçiren helikopterde, 1 askerin şehit olduğunu 8 yaralı

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2012 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2012 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesi Abalı Karakolu'nda acil iniş yaparken kaza geçiren helikopterde, 1 askerin şehit olduğunu 8 yaralı bulunduğunu bildirdi.

  Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abalı Karakolu'nda kalkış sırasında kuyruğu elektrik tellerine takılan ve acil iniş yaparken gövdesi yere çarpan helikopterde, 3'ü mürettebat olan 14 kişi bulunduğunu belirtti.


         Kazada 1 askerin şehit olduğunu, 1'i ağır olmak üzere 8 de yaralı bulunduğunu açıklayan Vali Mustafa Toprak, yaralıların helikopterle Diyarbakır'daki hastanelere taşındığını bildirdi.

Öte yandan helikopterle Diyarbakır'a taşınan yaralılardan 3'ü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 5 yaralı da Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düşen helikopterin, personeli alıp kalktıktan kısa bir süre sonra elektrik tellerine takılarak kaza kırımına uğradığını açıkladı. Açıklamada, bir askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığını belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün saat 11.45 sıralarında Diyarbakır ili Lice ilçesi sınırları içinde bulunan geçici bir üs bölgesindeki askerî personeli değiştiren Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz, üs bölgesinden değiştirilen personeli alıp kalktıktan kısa bir süre sonra elektrik tellerine takılarak kaza-kırıma uğramıştır. Müessif helikopter kazasında bir personelimiz şehit olmuş, yedi personelimiz yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar dileriz." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.