SON DAKİKA
Hava Durumu

'Askerler Erbakan'ı dövmeye kalktı, korumalar kurtardı'

28 Şubat döneminde Refah Partisi milletvekili olan ve sözleri 28 Şubat'a gerekçe gösterilen Hasan Hüseyin Ceylan, 28 Şubat'ı “a'dan z'ye Sül

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2012 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2012 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
28 Şubat döneminde Refah Partisi milletvekili olan ve sözleri 28 Şubat'a gerekçe gösterilen Hasan Hüseyin Ceylan, 28 Şubat'ı “a'dan z'ye Süleyman Demirel senaryosu” olarak niteledi.

Ceylan, “28 Şubat'ın koordinasyonunu da prodüktörlüğünü de ana aktörlüğünü de Süleyman Demirel yapmıştır. Alt birimleri TSK'nın cunta kanadını oluşturan bugün çoğunluğu hapishanelerde bulunan generallerdir” dedi. ‘Sizin hiç hatanız olmadı mı' sorusuna ise Ceylan, sadece ‘gazetecilere güvenmek' şeklinde cevapladı.
Hasan Hüseyin Ceylan, 2,5 saat süren toplantıda kendisini komisyona tanıtırken ‘28 şubat döneminde uydurma, pespaye, alçakçı ve şerefsizce darbenin tek hapse giren milletvekiliyim. 156 yıl hapis cezası ile yargılandım. Sırf ceza vermiş olmak için 5 yılı geçmiş bir davada 1 yıl hapse mahkum olup 5 ay 10 gün Çubuk cezaevinde yattım. Mendereslerden sonra idamla 2,5 yıl aralıksız yargılanan, çok uydurma olduğu için kapatılan bir davanın da mağduruyum” ifadelerini kullandı.28 Şubat başlamadan önceki gazete manşetlerinden örnekler gösteren Ceylan, 28 Şubat'ın ‘önceden planlanmış bir senaryo' olduğunu belirtti. Gazetelerin o dönemde Guiness rekorlar kitabına girecek yalanları manşetten verdiğini iddia eden ve buna örnekler gösteren Ceylan, olmayan bir basın toplantısının, olmayan bir icraatın içinden programının manşetten yayınlandığını söyledi. 28 Şubat'ta askerlerin emriyle gazetelerin en az 100 tane manşet attığını savunan Hasan Hüseyin Ceylan, daha sonra bu manşetlerin 28 Şubat'ın gerekçesi yapıldığını kaydetti.

Erbakan'ı dövmeye kalktılar, hakaretler ettiler

Dönemin Başbakanı Erbakan'ı aşağılamak için askerlerin planlar yaptığını örneklerle anlatan Ceylan, Milli Güvenlik Sekreterliği binasının açılışında bir kişinin hışımla gelerek Erbakan'a bütün hızıyla omuz vurduğunu, Erbakan'ı ‘iki seksen yere kapaklanmaktan' korumalarının kurtardığını belirtti. Gölcük Donanması'nda da askerlerin Erbakan'ı dövme kararı aldığını kaydeden Ceylan, “50'ye yakın asker Erbakan'ı dövmeye çalıştı. Kungfucu Sakarya grubu gelenlerin hepsini çok iyi dövdükleri için Güvenlik Komutanlığı tarafından mahkemeye verildi. Korumalığı bırakıp yurt dışına çıktılar, mahkeme bitince Türkiye'ye geldiler” dedi.

Erbakan'a hakaret eden Tuğgeneral Osman Özbek'in görevden alınması için Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Demirel ile görüştüğünü, ancak Demirel'in buna yanaşmayarak, “O gün paşanın öfkesi bir boşalmadır” diyerek hakaret ettiğini savundu.

MGK genel sekreterinin Erbakan'a MGK kararlarının 18 maddelik ekini imzalatmak için çok uğraştığını ve baskı yaptığını detaylarıyla anlatan Ceylan, Erbakan'ın bu kararları değil basına verilen üst metni imzaladığını savundu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.