SON DAKİKA
Hava Durumu

Atatürk Havaalanı'nda 10 can kaybı var

Atatürk Havalimanı'nda patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada yaralananlar olduğu belirtild

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 23:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 00:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Atatürk Havalimanı'nda patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada yaralananlar olduğu belirtildi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

Başbakan Yıldırım'dan kriz masası oluşturulması için talimat

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanında meydana gelen patlama ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı. Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

"İlk belirlemelere göre 10 civarında şehidimiz var"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var." dedi.

Atatürk Havaalanı'nda CNN Türk'e konuşan bir görgü tanığı an itibarıyla insanların kaçıştığını ve makineli tüfek seslerinin geldiğini söyledi.

Görgü tanığı iki bombanın patladığını ve bundan önce çatışma seslerinin geldiğini aktardı ve an itibarıyla insanların tekrar kaçışmaya başladığını ve makineli tüfek seslerinin geldiğini bildirdi.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.