SON DAKİKA
Hava Durumu

Atatürk'ün sofra takımıyla ilk yemek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün depolarda yaptığı incelemeler sırasında gördüğü Osmanlı Sarayı için özel üreti

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2012 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2012 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Atatürk'ün sofra takımıyla ilk yemek
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün depolarda yaptığı incelemeler sırasında gördüğü Osmanlı Sarayı için özel üretilen ve Atatürk'ün de kullandığı sofra takımı bakımdan geçirildi.

Söz konusu sofra takımı, aslını bozmadan yapılan onarım ve koruma işlemlerinin ardından ilk kez bugün Cumhurbaşkanı Gül'ün Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyelerine verdiği yemekte kullanıldı.

Çiçek, üzüm ve salkım motifleriyle bezeli sofra takımının bazı parçalarında Sultan 2. Mahmud'un (1785-1839) tuğrası bulunuyor. Takımının şamdanlarına iki müzisyen figürü, ortadaki jardeniyere ise dört yeniçeri figürü yerleştirilmiş.

'Odiot, France' markalı sofra takımı, Atatürk döneminde Dolmabahçe Sarayı'ndan Çankaya Köşkü'ne nakledilerek, pek çok önemli davette kullanıldı.

YAŞ üyelerine, sofra takımıyla ilgili bilgiler de küçük bir kitapçık halinde sunuldu.

Gül’ün verdiği yemeğin menüsünü ise ''zeytinyağlı kuru dolma tabağı, deniz ürünleri tabağı (ıspanaklı ravyoliyle), avokado salatası, tencere kebabı ve cevizli saray tatlısı'' oluşturdu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.