SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa, göçmenleri ölüme terkediyor

Akdeniz’de ve Sicilya Kanalı’nda göçmenleri taşıyan teknelerin batması sonucu meydana gelen ölümlere tepki gösteren Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mü

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2015 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2015 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avrupa, göçmenleri ölüme terkediyor
Akdeniz’de ve Sicilya Kanalı’nda göçmenleri taşıyan teknelerin batması sonucu meydana gelen ölümlere tepki gösteren Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği’nin (AB) göçmen sorununa kalıcı çözümler bulmak zorunda olduğunu kaydetti.
Turbay, yaptığı yazılı açıklamada, "Gün geçmiyor ki açık denizlerde, okyanuslarda umuda yolculuk yapan göçmenlerle ilgili bir facia ile karşılaşılmasın. Bu büyük bir insanlık faciasıdır. Avrupa’ya yeni bir hayat bulmaya giden göçmenler kuzey-güney yönlü geçişlerde ölümle karşı karşıya kalıyor. Avrupa ise bunu seyrediyor. Kendi çıkarları doğrultusunda iş gücüne ihtiyaç duyduklarında kapılarını açan Avrupa, sömürüsünü tamamladıktan sonra ise kapılarına duvar örerek göçmeleri ölüme terk etmektedir" ifadesini kullandı.
Göçmenlerin Avrupa’da bulacaklarını umdukları güvenlik ve insan onuruna yakışır bir yaşam için yola çıktıklarını vurgulayan Turbay şöyle devam etti:
"Avrupa Birliği, uyguladığı politikalar vasıtasıyla her gün Avrupa’nın deniz sınırlarında meydana gelen kazalar karşısında sessiz kalıyor, gözlerini yumuyor. Dahası, bu ölüm kalım oyununda sınırlarını adeta sürgüleyerek, giderek sertleşen caydırıcı önlemler alarak üstlendiği kilit rol ile Avrupa Birliği aktif bir şekilde göçmenlerin ölüm riskini arttıran politikalara ağırlık veriyor. Son bir hafta içinde açık denizlerdeki göçmen faciasında yaşamını yitiren insan sayısı bin 100’ü bulurken, BM Mülteci Yüksek Komiserliği raporlarına göre son 5 yılda ise bu sayı 15 bine yaklaştı. Dünyanın artık mülteci sorununa bir Yüksek Komiserlik’ten öte daha yetkili kurum ve politikalarla yaklaşması gerekiyor. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği, Afrika’ya ve fakir Asya ülkelerine yatırım yapmalı ve göçmen sorununa kalıcı çözümler bulmalıdır. Aksi durumda bu ölümlere her gün yenileri eklenecektir."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.