SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa'da Pyd'yi okşayan okşayana

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD Rusya ve İsveç'ten sonra Almanya'nın başkenti Berlin'de temsilcilik açtı. Dün ya

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avrupa'da Pyd'yi okşayan okşayana
Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD Rusya ve İsveç'ten sonra Almanya'nın başkenti Berlin'de temsilcilik açtı.

Dün yapılan açılış törenine Rojava Özerk Yönetimi Dışilişkiler Sorumlusu Sinem Muhammed, Rojava'daki siyasi partilerin temsilcileri ile Alman parlamenterler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

WASHİNGTON'DA DA TEMSİLCİLİK AÇMAYA HAZIRLANIYORLAR

PYD, daha önce Moskova ve Stockholm’de temsilcilik açmıştı. Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da ise YPG temsilciliği var. Rojava yönetimi, Berlin'in ardından Paris, Kopenhag ve Washington’da da temsilcilik açmaya hazırlanıyor.



AB'DEN TÜRKİYE'YE UYARI: TERÖRLE MÜCADELE YASASINI DEĞİŞTİRİN

Türkiye, Avrupa Birliği ile yapılan vize anlaşması çerçevesinde yasaları bir bir çıkarırken Almanya'nın başını çektiği bazı AB ülkelerinden bir uyarı aldı: Terörle mücadele yasasını değiştirin.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AB'YE TEPKİ GÖSTERDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmasında, Türkiye'den terör yasasını değşitirmesini isteyen ancak terör örgütlerine kucak açan AB'ye sert çıktı ve "Şu an AB, vize için terörle mücadele yasasını değiştirin diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu yanına çadır kuran teröristlere izin veren zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz?" dedi.

AB'nin bu isteğine sert çıkan Erdoğan, "Teröristlere çadır kurduracaksın, bize de vize şartı süreceksin. Hadi bakalım, biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onunla anlaş" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.