SON DAKİKA
Hava Durumu

Ayhan Çarkın Silivri'de yer gösteriyor

Bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili yer göstermek için cezaevinden çıkartılan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, İstanbul'un Silivri il

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2011 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2011 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ayhan Çarkın Silivri'de yer gösteriyor
Bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili yer göstermek için cezaevinden çıkartılan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, İstanbul'un Silivri ilçesine getirildi. Kayıp eski MİT’çi Tarık Ümit’in amcası da bölgeye geldi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin yer gösterme işlemi yaptırılmasını kabul ettiği eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, sabaha karşı polis eşliğinde Ankara'dan İstanbul'a getirildi.

THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na getirilen Çarkın, burada sivil plakalı bir emniyet aracına bindirildi. Çarkın daha sonra sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Çarkın, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında buradan çıkartıldı.

Çelik yelek giydirildiği gözlenen Ayhan Çarkın'ın ardından, 1995 yılında kaybolan Tarık Ümit'in amcası Cemalettin Ümit de özel bir araçla emniyetten ayrıldı.

Basın mensuplarının yoğun ilgisi altında Silivri'nin Beyciler Köyü'ne getirilen Çarkın, burada araçtan indirildi.

Geniş güvenlik önlemleri alınan bölgede, Ayhan Çarkın’ın boş arazide yer göstermesi bekleniyor.

BİR HAFTA YER GÖSTERECEK
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, dün ek ifadesine başvurduğu Çarkın'ın beyanları doğrultusunda ''yer gösterme işlemi yaptırma'' izni için mahkemeye başvurmuş, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği bu talebi kabul etmişti.

Nöbetçi Hakimliğin kararında, başvuruda, ''Çarkın'ın, 2 Mart 1995'te kaybolan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan Tarık Ümit'in öldürüldüğü ve yerini gösterebileceği, yine Behçet Cantürk'ün İstanbul Fenerbahçe Orduevi önünden alınıp, Sapanca'da nerede ve nasıl öldürüldüğünü gösterebileceğine yönelik yer gösterme işlemi yapabileceğini bildirdiğinin'' yer aldığı ifade edilmişti.

Nöbetçi hakimlik, Çarkın'ın dün 14.00'ten itibaren 7 gün süreyle Ankara 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Betorder Ceza İnfaz Kurumundan, yer gösterme işlemi için çıkarılabilmesini kararlaştırmıştı.

AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.