SON DAKİKA
Hava Durumu

Aykan Erdemir'in mal varlığına el konuldu

FETÖ’cüler tarafından hazırlanan sahte raporları ABD’ye kaçırmakla suçlanan ve hakkında ‘’devletin güvenli

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aykan Erdemir'in mal varlığına el konuldu
FETÖ’cüler tarafından hazırlanan sahte raporları ABD’ye kaçırmakla suçlanan ve hakkında ‘’devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma’’ suçundan yakalama kararı çıkarılan CHP’li eski vekil Aykan Erdemir’in mal varlığına ve banka hesaplarına el konuldu.



FETÖ'cüler tarafından hazırlanan sahte raporları ABD'de Türkiye'ye yönelik kumpas davası için kaçırmakla suçlanan CHP'li Aykan Erdemir hakkında ''devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma'' suçundan yakalama kararı çıkarılmıştı.

'MAL VARLIĞINA EL KONULSUN'

Soruşturmayı yürüten istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD'deki yargılamada delil olarak kullanılan 28 Ocak 2014 tarihli sözde raporu yurt dışına kaçırdığı tespit edilen Erdemir'in tüm mal varlığına ve banka hesaplarına el konulması talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu.

Hakimlik başvuruyu kabul etti. Verlen kararda, Erdemir'in firari durumda bulunduğunu üzerine atılı suçu işleyip işlemediği hususunda inceleme yapılması gerektiğine dikkat çekerek, mal varlığı değerlerinin işlenen bu suçlardan kaynaklı olup olmadığının araştırılması gerektiği ifade edildi.

Başsavcılık, hakimlik kararını tüm tapu ve bankara gönderecek. (AA)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.