SON DAKİKA
Hava Durumu

Babacan: Ziraat Bankası, Bank Asya'yı satın alırsa...

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Moody's'in Cuma günü yapacağı açıklama ile ilgili Hazine'ye şu ana kadar herhangi bir sinyal gelmed

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2014 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2014 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Babacan: Ziraat Bankası, Bank Asya'yı satın alırsa...


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Moody's'in Cuma günü yapacağı açıklama ile ilgili Hazine'ye şu ana kadar herhangi bir sinyal gelmediğini söyledi. Babacan, kamunun katılım bankacılığına katılımıyla ilgili olarak da "Ziraat Bankası, Bank Asya'yı satın alırsa kamunun bir katılım bankası olur" dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 24 TV'ye verdiği röportajda Halkbank, katılım bankaları, enflasyon ve Moody’s’in Cuma günü gelecek değerlendirmesiyle ile ilgili sorulara cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, İran'la Türkiye arasındaki ilişkilerde Halkbank'ın tek oyuncu olduğunu belirterek, "Halkbank'ın Kuzey Irak konusunda da aktif olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Kamunun katılım bankacılığına katılımıyla ilgili olarak da konuşan Ali Babacan, "Biz hükümet olarak kararımızı verdik. Kamunun da katılım bankacılığı sektöründe olmasını istiyoruz ve bu konuda bankalarımız nezdinde çalışmalarımız devam ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın birer katılım bankası sahibi olmasını istiyoruz; Ziraat Bankası Bank Asya'yı satın alırsa katılım bankası sahibi olur” dedi. Babacan, “Katılım bankalarının Hazine sermayesiyle kurulmasının daha iyi olacağını düşünüyoruz, bunun için düzenleme yapılması gerekiyor; 2015 sonu itibariyle üç katılım bankası faaliyete geçmiş olur” diye devam etti.
Başbakan Yardımcısı, “Enflasyon konusunda uzun vadede bizi kaygılandırıcı bir trend yok. Şu anda yıl sonu için yüzde 4 olan büyüme hedefini değiştirecek bir tablo yok” diye devam etti.

Babacan, Moody's'in cuma günü yapacağı açıklama ile ilgili bir sinyal gelmediğini de belirtti. Babacan, "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları piyasaya yön veren değil piyasanın gerisinden gelen kuruluşlar haline geldiler. Yatırımcılar eskisi kadar dikkate almıyor. Yine de önemsiz bir konu diyemeyiz, dikkat etmemiz ve kredi notumuzun artması için çaba içerisinde olmamız gerekir. Moody's geçen nisanda Türkiye'nin kredi notunu değiştirmemiş ama görünümünü negatife çevirmişti. Fakat nisanla bugün arasındaki 4 aylık gelişmelere bakacak olursak, bu 4 ayda Türkiye ile ilgili büyüme beklentileri yükseldi, cari açık beklentileri düştü. Nisana göre bugün itibarıyla Türkiye'nin genel ekonomik görünümü daha olumlu. Dolayısıyla bağımsız bir değerlendirmenin Türkiye'nin bugün için kredi notuyla ilgili olumsuz bir karara sebep olmaması gerektiğini düşünüyorum ama nihayetinde bu kendi kararları" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.