SON DAKİKA
Hava Durumu

Bağdat, Enerji Bakan'ının uçağını indirmedi!

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın uçağının inişine Bağdat'tan izin çıkmadı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2012 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2012 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın uçağının inişine Bağdat'tan izin çıkmadı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın uçağının Erbil’e inişine Bağdat yönetimi izin vermedi. Uçak, Kayseri'ye inmek zorunda kaldı. NTV’ye konuşan Bakan Yıldız, yanlış anlamanın giderileceğini düşündüğünü belirterek, “Bu olay Irak’la olan kardeşliğimizde sıkıntı yaratmaz” dedi.

Irak yönetimi, Türk bakanın uçağının inişine izin vermedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, Petrol ve Gaz Konferansı'na katılmak üzere yapacağı Erbil ziyareti, Irak hükümetinin izin vermemesi nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Kararın, resmi heyeti taşıyan Başbakanlık uçağının havalandığı sırada gelmesi nedeniyle uçak Kayseri'ye zorunlu iniş yaptı.

YILDIZ: YANLIŞ ANLAMA GİDERİLECEK
NTV’ye konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Erbil’e Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’yle görüşmeye gideceğini söyledi. Yıldız “Bağdat'ın, Erbil Havaalanı’nı uçuşa kapattığını söylediler” dedi.

Sorunun çözülmesi için görüşmeler yapıldığını ifade eden Bakan Yıldız, “Yanlış anlamanın giderileceği kanaatindeyim. Dışişleri Bakanlığı ile sorunun çözülmesi için görüşmeleri yapıyoruz. Bu olayın Kuzey Irak'la olan kardeşliğimize herhangi bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.