SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçeli: Ahmet Türk'ün soyadını değiştirin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Andımız" uygulamasının kaldırılmasına tepki göstererek, AKP'yi eleştirmeye devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2013 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2013 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bahçeli: Ahmet Türk'ün soyadını değiştirin
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Andımız" uygulamasının kaldırılmasına tepki göstererek, AKP'yi eleştirmeye devam etti.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , hükümetin hazırladığı Demokratikleşme Paketi’ni eleştirerek, “Andımız’dan Türk kelimesini çıkardın. Dağlardan taşlardan kazıdın. O zaman Ahmet Türk’ün soyadı ne olacak. O zaman soyadını da değiştirin. Andımız değişikliği kapsamında bu soyadı da iktidarı rahatsız edebilir” dedi.

Bir grup gazeteciyle bir araya gelen MHP Lideri, AKP iktidarının Türkiye’de ‘Türk’ kelimesini ortadan kaldırmak için elinden geleni yaptığını, Erdoğan’ın ‘Türk’ diyemediğini savundu.

Genel Merkez binasının dışına büyük bir Andımız afişi astıran Bahçeli, teşkilatlarına da Andımız’ın sözlerinin olduğu broşür hediye etti. Hürriyet'in haberine göre; bir grup gazeteciyle bir araya gelen Devlet Bahçeli, ilkokullarda okutulan “Andımız”ın kaldırılmasına tepki gösterdi. Bahçeli’nin bugünkü İstanbul mitinginde de kalabalıkla birlikte Andımız’ı okuması bekleniyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ise dün yaptığı açıklamayla pakete yönelik tepkisini şöyle ortaya koydu: “‘Türkiye’yi prangalarından kurtarıyoruz’ diyerek, Andımız’ı da bu prangaya dahil eden iktidarın aklından ve niyetinden şüphe ederiz. Sözde demokratikleşme paketi Türk milletinin hedef ve ideallerine değil, bölücülerin özlemlerine hizmet edecektir. Milletimiz bu oyuna asla gelmeyecektir.

aktifhaber

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.