SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçeli: 'Dokunulmazlık' taktik

MHP lideri Bahçeli, BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönelik tartışmalara ilişkin, "Başbakan Erdoğan'ın dokunulmazlıkların

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2012 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2012 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MHP lideri Bahçeli, BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönelik tartışmalara ilişkin, "Başbakan Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili görüşleri, tamamıyla siyasi taktik mahiyetli, zaman kazanmaya yöneliktir" dedi.

AA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , bazı BDP 'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tartışmalara ilişkin, “Başbakan Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili görüşleri, tamamıyla siyasi taktik mahiyetli, zaman kazanmaya yöneliktir” dedi.
Bahçeli, parti grubunda yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Sözlerine Kerbela'da yaşanan vahşet ve şiddetin unutulması, akıldan çıkarılması veya hafızalardan silinmesinin hiçbir zaman söz konusu olmadığını belirterek başlayan Bahçeli, Hz. Hüseyin ve yanındakilerin vicdansızca şehit edilmelerinin müşterek sızı ve feryat olarak yüzyıllardır Müslümanlar'ın yüreğinde taşındığını kaydetti.
Devlet Bahçeli, “ Türkiye 'nin niyet ve hedefi karanlık olan bir siyasi yönetim anlayışının elinde, 10 yıldır bocalandığını ve bunaldığını” söyleyerek, “ Adalet ve Kalkınma Partisi 'nin 10 yıllık iktidar serüveni hazin ve hüsran verici neticelere yol açmıştır. Dün düşünülmesi bile hayal olan konular, dün konuşulması bile ayıp ve mahsurlu sayılan hususlar AKP'nin eliyle gerçeğe dönmüş, AKP'yle zemin bulmuştur.
İktidar partisinin dizginlenemez hezeyanları, dinmek bilmeyen şuursuzlukları ülkemizin geleceğini gölgelemiş, insanımızın ümitlerini kırmıştır. AKP Hükümeti, Türkiye'yi ayakta tutan ne varsa saldırmış ve sabote etmiştir. Ehliyetsizlik, liyakatsizlik, milliyetsizlik, adaletsizlik ve ahlaksızlık geçer akçe olmuş ve devamlı alkış almıştır.”
AK Parti'nin “bölücülerin oyuncağı haline geldiğini ve dayatılan ihanet taleplerini karşılamak için her bahaneye sığınmaya başladığını” söyleyen Bahçeli, “Cinayet örgütü PKK , AKP'den ne istediyse almış, neyi umduysa elde etmiştir” dedi.
Bahçeli, şöyle devam etti, “PKK sözde Kürt sorununun kabul edilmesini ve bu çerçevede adımlar atılmasını beklemiş, sözde inkar, asimilasyon politikalarının bitirilmesini beklemiş, devlet eliyle anadilde televizyon kanalı açılmasını ısmarlamış, anadilde savunma için bastırmış, istediğini almış, anadilde eğitim için zorlamış, büyük oranda hedefine ulaşmış, çözüm adresi olarak gösterdiği İmralı 'nın tecrit şartlarının düzeltilmesini, müzakerelerin başlatılmasını talep etmiş, tehditleri işe yaramış, üniter yapının gevşemesini, federasyon yolunun açılmasını ısrarla ileri sürmüş, bu konuda özellikle yeni Büyükşehir Kanunu ile hiç olmadığı kadar vaat alarak teskin edilmiş, demokratik özerkliğin tesis edilmesini, ihanetin çözüm ve çare kılıfına saklanmasını hararetle vurgulamış ve bunda da umut ışığını almıştır.”

‘NE YAPMAK İSTİYOR?’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın ne yapmak istediğini soran Bahçeli, “Bu hadsizliğinin ve kontrolsüzlüğünün altındaki asıl neden nedir? Başbakan'ın başkanlık sistemindeki ısrarı ve valilerin seçimle iş başına gelmesi düşüncesi aynı tornadan çıkmış teklifler olarak görülmelidir. Bizim açımızdan, Türkiye'nin bugünkü nazik ortamında böylesi sivrilikleri dillendirebilmek için Başbakan Erdoğan'ın şayet aklından zoru yoksa, bilincini küresel güç merkezlerine ve bölücülük karteline rehin bırakmış olması lazımdır” dedi.
Bahçeli, “Başbakan'ı böylesine yalpalatan, ülkemizin hassasiyetleriyle oynamaya sevk eden acaba batılı çevreler tarafından deliğe süpürülme korkusu mudur?” diye de sordu.

SİYASİ TAKTİK
İktidarın durum ve gelişmelere göre yön değiştirdiğini, millet varlığına rakip olarak etnik kimlikleri çıkardığını, suistimal etmedik değer, ters yüz etmedik ilke bırakmadığını savunan Bahçeli, “Başbakan Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili görüşleri de tamamıyla siyasi taktik mahiyetli, zaman kazanmaya yöneliktir. MHP, teröre yardım ve yataklık yapanların, terör örgütüyle arasına sınır çekemeyenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına sonuna kadar vardır ve daha önceki teklifinin de arkasındadır” dedi.
Bahçeli, parti grubunda yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada tansiyonun sürekli yükseldiğini vurgulayan Bahçeli, İran , Irak, Suriye , Filistin , Lübnan ve İsrail 'i kapsamına alan sürtüşme ve gerilimlere dikkati çekti.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında 161 kişinin hayatını kaybederken, bin 250'ye yakın kişinin de yaralandığını belirten Bahçeli, “İsrail gaddarlığı, İsrail vicdansızlığı Gazze'ye füze olarak düşmüş ve bu mazlum kentte adeta can pazarı yaşanmıştır” dedi.
Parti olarak, Filistin'i her zaman yakından izlediklerini, haklı davasını yürekten savunduklarını ifade eden Bahçeli, “Başbakan Erdoğan gibi Filistin'i siyasetimize malzeme yapmadık, hayal tacirliği ve umut simsarlığı yaparak altından kalkamayacağımız sözlere itibar etmedik” diye konuştu.
Osmanlı Devleti'nin gerilemesi ile bölgede ortaya çıkan boşluğun bir türlü doldurulamadığını vurgulayan Bahçeli, “Filistin mahzun, Gazze öksüz, Ramallah solgun kalmıştır” ifadesini kullandı.

FİLİSTİN VE ORTADOĞU
Bahçeli, “Biz hiçbir zaman hükümete 'Ne işin var Filistin'de' veya 'Ne arıyorsun Ortadoğu'da' demedik ve demeyi de aklımızdan geçirmedik. Bizim hükümete yaptığımız eleştirilerimizin temelinde, inandırıcılığını kaybetmesi, üstesinden gelemeyeceği vaatler vermesi ve büyük beklenti oluşturarak sonradan fos çıkması yer almaktadır” dedi.
Başbakan Erdoğan'ın “kontrolden çıkan sözlerinin” her defasında yalnızca kendisini mahcup ettiğini, Türkiye'nin itibarını ve saygınlığını da açığa düşürdüğünü ileri süren Bahçeli, “Her yönüyle gün yüzüne çıkmıştır ki, Filistin meselesi havanda su dövmelerle çözülemeyecek, esip gürlemelerle bitirilemeyecektir. Üstelik kuru sıkı tehditlerle İsrail düşmanlığında sınır tanımamak, ister Gazze isterse de Filistin'in tümü olsun bir işe yaramayacaktır. Başbakan Erdoğan'ın, bu zamana kadar Filistin üzerinden yürüttüğü istismar politikaları, temelsiz atışları, yersiz rest çekmeleri hiçbir işe yaramamış, İsrail saldırılarını caydıramamıştır” diye konuştu.

FÜZELER İSRAİL İÇİN Mİ?
Son günlerde Türkiye'nin NATO 'dan talep ettiği füzelerin “haddinden fazla” gündemi işgal ettiğini belirten Bahçeli, bu konuda TBMM 'ye mutlaka bilgi verilmesi ve güvenlikle ilgili öngörülerdeki sapmaların kaynaklarının açıklanmasını istedi.
Bahçeli, “Yaklaşık iki haftalık süre içinde ne değişmiştir de, Başbakan Erdoğan aniden Patriot füzeleri için NATO'ya müracaat etmiştir? Suriye'deki füze rampaları Türkiye'yi mi çevrilmiştir? Cumhurbaşkanı Sayın Gül'ün füzelerle ilgili endişesi haklı mı çıkmıştır? Ülkemiz kimyasal başlıklı füzelerin hedefinde midir? Bizi fazlaca düşündüren kuşku, Suriye'nin yanında, Patriot füzelerinin İsrail'in savunması ve perdelenmesi amacıyla alınıp alınmadığı hususudur” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.