SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Ala, Murdoch'ın tweetini değerlendirdi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın Müslümanlarla ilgili attığı Tweet'e ilişkin, “İslam adı barış olan bir

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2015 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2015 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın Müslümanlarla ilgili attığı Tweet'e ilişkin, “İslam adı barış olan bir dindir. İslam ile terör aynı cümle içerisinde kullanmayı bile reddediyoruz. Büyük bir haksızlıktır ve cehalettir” dedi.
İçişleri Bakanı Ala, Gölbaşı Vilayetlerevi'nde düzenlenen İdareciler Günü Kutlama Programına katıldı. Programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Ala, bir gazetecinin Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın, "Müslümanların çoğunluğu barışsever olabilir ama içlerinde büyüyen Cihatçı kanserin farkına varıp ortadan kaldırılana dek onlar da sorumlu sayılmalıdır" şeklinde attığı Tweet ile ilgili değerlendirme istemesi üzerine, “Bu meselede çözüm üretmek istiyorsak küresel teröre karşı, uluslararası işbirliği herkes kendi alanına dönük bilip bilmeden kavramaları kullanmamalı ve kendi alanında ne yapabileceğine bakmalıdır. İslam adı barış olan bir dindir. İslam ile terör aynı cümle içerisinde kullanmayı bile reddediyoruz. Büyük bir haksızlıktır ve cehalettir. Çünkü İslam her acıdan terörist yöntemleri reddeden bir öğretiye sahip dindir. İnsanlara hangi kökten, hangi ırktan, hangi inançtan olursa olsun Allah’ın yarattığı eşrefi mahlûkat olarak tanımlar ve biz insanlara onların dini inancına göre, etnik kökenine göre ayrım yapmayız ama İslam’ın adı barış olan İslam’ın, hiçbir biçimde terörist yöntemlerle birlikte anılmasına da müsaade edemeyiz. Bunlar cehaletten kaynaklanır. Eğer böyle yapanlar varsa” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.