SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Avcı'dan Demirel'e 'Ne oldu?' çıkışı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Vefa Yemeği”ne katıldı. Kentteki bir sosyal tesiste d

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2015 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2015 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Avcı'dan Demirel'e 'Ne oldu?' çıkışı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Vefa Yemeği”ne katıldı.
Kentteki bir sosyal tesiste düzenlenen yemekte konuşan Bakan Avcı, klasik bir parti olmadıklarını belirterek, kendilerini “AK Parti hareketi” olarak nitelendirdi. AK Parti’yi bugünlere getirenin vefa olduğuna dikkat çeken Avcı, “Farklı dönemlerde farklı isimler altında sürüp giden bir davanın bugünkü adı AK Parti. AK Parti’yi bugünkü noktaya getiren en önemli özelliklerden bir tanesi vefadır. Bu vefa duygusu kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında en güzel ifadesini bulmuştur. Uzun yıllar yanında birlikte çalıştığım Sayın Erdoğan’ı birkaç sözcükle tanıtmam gerekseydi bu özelliklerin başına vefayı koyardım. Eğer AK Parti bugün klasik bir particilik yapmıyorsa ve AK Parti’de bugün klasik partilerde görülen hizipleşmeler, fraksiyonlaşmalar, iç çekişmeler yaşanmıyorsa işte bu ahlak sebebiyledir. Kurucu genel başkanımızın bütün teşkilata sirayet eden bu anlayışı sebebiyledir” ifadelerini kullandı.

BAKAN AVCI’DAN SÜLEYMAN DEMİREL’E: “NE OLDU?”
Süleyman Demirel’in 2002 seçimlerinden sonra AK Parti için söylediği sözleri de hatırlatan Bakan Avcı, şöyle konuştu:
“Hiç unutmuyorum. Siz de hatırlayacaksınız. 2002 seçimlerinden sonra AK Parti büyük bir çoğunlukla iktidara geldiği zaman Türk siyasetinin duayen isimlerinden biri, Sayın Süleyman Demirel, “Bu kadar büyük bir meclis grubunu ben bile idare edemem. 1,5-2 sene içerisinde bunlar dağılırlar. Mutlaka bölünürler. Çünkü bu kadar meclis grubunu bir arada tutmak her babayiğidin harcı değildir” demişti. Ne oldu? AK Parti meclis grubu da teşkilatı da 13 yıldan beri büyük bir dayanışma ve kardeşlik hukuku içerisinde bugünlere kadar geldi. İnşallah aynı ahlak ve vefayla bundan sonra da sürecek. Bu kadar büyük bir camiada, görev dağılımları yapılırken şüphesiz bazı kırıklıklar olur. Bu siyasetin tabiatında olan bir şey. Bizde bu tür burukluklar ve kırıklıklar yaşanmamış mıdır? Yaşanmıştır. Ama bunların hiçbiri bir siyasi parçalanma için gerekçe olarak kullanılmamıştır. Herkes haksızlığa uğradığını düşünse bile hak ettiği vazifelerin kendisine verilmediğini düşünse bile bunu büyük bir olgunlukla problem yapmamıştır. Elinden geldiği kadar da vazifeyi yüklenen diğer arkadaşlara destek ve yardımcı olmuştur. Bunu Eskişehir teşkilatından da biliyoruz. Burada da şüphesiz görev dağılımları sırasında zaman zaman kendi hak ettiği göreve bir başka kardeşimizin geldiğini gören kardeşlerimizin buruklukları olmuştur. Ama bizim kültürümüzde çok önemli bir ilke vardır. İncitmeyeceksin ve incinmeyeceksin. İncitmemek kolaydır. Karşınızdakini incitmemek, biraz dikkat edilirse daha kolaydır. Ama incinmemek zordur. Siz bu zoru başaran bir heyetsiniz. Onun için sizleri tebrik ediyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.