SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Avcı'dan Karl Marx dersi!

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Karl Marx'ın Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'i isimli kitabına atıf yaparak üniversitelerde şiddet olaylarını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2015 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2015 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Avcı'dan Karl Marx dersi!
Milli Eğitim Bakanı Avcı, Karl Marx'ın Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'i isimli kitabına atıf yaparak üniversitelerde şiddet olaylarını eleştirdi.
 

 

Avcı, ODTÜ'deki olaylarla ilgili, "ODTÜ, seçkin bir bilim kurumudur. Öteden beri öyledir. Evet ODTÜ, bir markadır ama bu marka şiddet markası değildir. ODTÜ'ye bu marka özelliğini kazandıran oradaki bilimsel çalışmalardır, kültürel faaliyetlerdir. Yani akademik hüviyeti ile ODTÜ, bir markadır, yoksa bir takım saldırılarla, şiddet olaylarıyla bir marka değildir" ifadesini kullandı.

Karl Marx'ın Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'i
ODTÜ'yü şiddetle özdeştirerek marka yapmaya çalışanları bildiklerini belirten Avcı, şöyle devam etti: "Geçmişte de bu vardı. Bunların çoğu da geçmişte de benim okuduğum dönemlerde de ODTÜ dışından gelen adamlardı. Dolayısıyla ODTÜ'nün kendi özü, akademik başarılarıyla bir markadır. Son saldırıların ODTÜ'nün geleneksel marka değeriyle, geleneksel akademik birikimiyle falan alakası yoktur. Sadece ODTÜ'de değil, Hacettepe'de Ankara Üniversitesi'nde de zaman zaman bu tür saldırılar, şiddet olayları başlatmak isteyenleri görüyoruz. Bu olayların içinde yer alan şiddet olaylarına bulaşan, üniversitelerimizde terör estirmeye kalkan gruplara şunu söylemek istiyorum. Biraz okusunlar. Özellikle Karl Marx'ın Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'i isimli kitabının girişinde Marx, Hegel'i tamamlamak üzere bir cümle söyler. Der ki; 'Tarihte evet bazı şeyleri iki kere olur. Birincisinde trajedi, ikincisinde komedi.' Şimdi Türkiye bu trajedileri geçmişte yaşadı. Onun için ben üniversitelerimizde şiddet estirmeye kalkışan, başka öğrencilerin öğrenim özgürlüğünü engellemeye yeltenen, kendi dar ideolojik kalıplarını tüm üniversiteye, fakülteye, koridorlara yaymak isteyen bu öğrencilere, o okuldan olsun dışarıdan gelmiş olsun hepsine bu cümleyi bir kere daha düşünmelerini tavsiye ediyorum."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.