SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Eroğlu: 'İnsanları PKK zulmünden kurtaracağız'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Terör sona erinceye kadar oradaki mücadelemiz devam edecektir. Biz oradaki insanları zalim PKK zulmünden kesinlik

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2016 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Eroğlu: 'İnsanları PKK zulmünden kurtaracağız'
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Terör sona erinceye kadar oradaki mücadelemiz devam edecektir. Biz oradaki insanları zalim PKK zulmünden kesinlikle kurtaracağız" dedi.
 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı. Eroğlu: ""Hükümetimiz kesin kararlıdır. Biz oradaki insanları zalim PKK'nın zulmünden kesinlikle kurtaracağız. Hükümetimizin bir ifadesi var, 'son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadele devam edecek'. Biz esasen çoktan bitiririz. Çok kolay biterdi. Ama orada vatandaşlarımızı esir almışlar, evlerini işgal etmişler. Dolayısıyla, bir hassasiyetimiz var. Biz asla oradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin zarar görmesini istemiyoruz. Bu büyük hassasiyetten dolayı biraz sürüyor. Yoksa ordumuzun, silahlı kuvvetlerin, emniyet teşkilatımızın büyük gücü var. Aslanlar gibi orada gözü pek insanlar. Dolayısıyla çok kısa zamanda bitirebilirler ama biz orada kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Masum sivillerin burnunun dahi kanamasını istemiyoruz." diye konuştu.

 

"Bunların imanla, Kur'an-ı Kerim ile ezanla alakası yok"

"Bunların maksadı zaten oradaki insanları özellikle göçe zorlamak, öldürmek suretiyle bu bölge için başka ülkelerin maşası durumunda, başka ülkelere bu bölgeyi sunmak için böyle bir plan var. Bunların imanla, Kur'an-ı Kerim ile ezanla alakası yok. Dolayısıyla, o bölgedeki insanların hassasiyetiyle alakası yok.  Bu süreçte oradaki vatandaşlar, 'devlet nerede, bizi bu zalimlerden kurtarın' diye bağırdı. Bütün bölgelerde destek vermeleri mümkün değil."  dedi.

 

1. GAP Eylem Planı

GAP'taki son durumla ilgili bir soru üzerine de Eroğlu, projenin çok önceden başladığını anımsattı. 2008'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat Diyarbakır'a giderek 1. GAP Eylem Planı adıyla büyük bir planı açıkladığını belirten Bakan Eroğlu, kendilerinin de "2015'in sonuna kadar 500 bin hektar sulayacağız, barajların, göletlerin büyük bir kısmını bitireceğiz, içme suyu problemini tamamen çözeceğiz" diye söz verdiklerini aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.