SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Tüfenkci, Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülked

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Tüfenkci, Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerine ilişkin, "Partisindeki milletvekillerinin, bu milli iradeye karşı saygısızlık karşısında seslerini yükseltmesini bekliyorum. Kılıçdaroğlu'nu da istifaya davet ediyorum." dedi.

 

 

 

Bakanlıktaki makamında Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) heyetini kabul eden Tüfenkci, bir gazetecinin "Gündemde yeni anayasa çalışmaları var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kansız bir şekilde anayasa getirilmez' gibi bir açıklaması oldu. Sizin görüşleriniz nelerdir?" şeklindeki sorusu üzerine açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının kendilerini fazla şaşırtmadığını söyleyen Tüfenkci, "Her zaman kullandığı ve kendine yakışan cümleleri sarf etti. Bu artık bir klasik haline geldi. Dün söylediğini bugün inkar eder hale dönüştü. Burada da özellikle Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu defaatle ifade eden ana muhalefet lideri, bugün şaşırtıcı bir biçimde darbe anayasasını savunur hale geldi." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, sivil iradenin savunulması durumunda, milletin istediğinin haricinde herhangi bir şeyin gerçekleşemeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Orada kullandığı kelimelerine bakıldığında, 'Kan dökülmeden bu anayasa geçemez' cümlesi, CHP'nin genlerinde olan darbeci zihniyeti ortaya çıkaran kodların tezahürüdür diye düşündüm. Parlamentoda yer alan, parlamentoyu savunan ve bu halkın seçtiği bir milletvekili, hele hele anamuhalefet partisi genel başkanı nasıl böyle bir cümle kullanır diye hayretler içinde kaldım."

Anayasa değişikliği yapmanın usullerinin belli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Netice itibarıyla bu anayasa değişikliği, milletin önüne gidecek. Millet eğer kabul ediyorsa siz ne yapacaksınız? Darbe mi yapacaksınız? Kanlı olarak bu insanları, milletin tamamını kesecek misiniz? Böyle bir şeyin söylenmesi hayret bir şey. Bir anamuhalefet partisine yakışmayan bir durum. Bu durumda ben önce kendi partisindeki milletvekillerinin bu milli iradeye karşı saygısızlık karşısında seslerini yükseltmesini bekliyorum. Doğrusu Kılıçdaroğlu'nu da bir kez daha istifaya davet ediyorum. Halkın iradesini hiçe sayan bir anlayışın Meclis'te yer alması ve Meclis'teki iradeyi de yok sayarak bunu kanla bastırmaya çalışması doğrusu, her türlü izahtan varestedir (uzaktır) diye düşünüyorum. Bu cümlelerin demokrasi tarihimize kara bir leke olarak da düştüğüne inanıyorum." dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.