SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Tüfenkci: 'Sistemleri tartışmak zorundayız'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci "Cumhurbaşkanı'mızın şahsından ziyade sistemleri tartışmalıyız, ama maalesef Türkiye’nin geleceğini şah

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Tüfenkci: 'Sistemleri tartışmak zorundayız'
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci "Cumhurbaşkanı'mızın şahsından ziyade sistemleri tartışmalıyız, ama maalesef Türkiye’nin geleceğini şahısları tartışarak geçirmek isteyen bir ana muhalefet var' dedi.
 

 

Başkanlık sistemini Türkiye'nin tartışmasını istediklerini dile getiren Bülent Tüfenkci, "Bu milletin bünyesine uygunsa, bu milletin geleceğini daha yukarılara taşımak için uygunsa tartışılsın' dediğimizde birileri özellikle de ana muhalefet partileri ve birtakım medyanın hemen aklına Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Başkanlık sistemini tartışmıyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tartışıyor. Biz 'Başkanlık sistemi tartışılsın, bu milletin bünyesine uygun mu değil mi onu görelim' diyoruz. 'Anayasa değişikliği' dediğimizde herkes 'Bu anayasa değişsin' diyor ama 'Nasıl bir anayasa dediğimizde' hemen akıllarına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mız sizin oylarınızla, yüzde 52 oyla, milletin oyuyla ilk defa seçilen bir cumhurbaşkanı. Meşruiyetini ve dayanağını Anayasa ile birlikte sizin oylarınızdan alıyor. Biz Cumhurbaşkanı'mızın şahsını tartışmaktan ziyade sistemleri tartışmak zorundayız ama maalesef Türkiye’nin geleceğini ve zamanını şahısları tartışarak geçirmek isteyen bir ana muhalefet partisi var ama ben inanıyorum ki sizler milletin içerisinden çıkan muhtarlarımız ve milletle en yakın bağ kuran temsilciler olarak bu konularda da milletin nabzını iyi tutacağınıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.