SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Yıldırım 3. havalimanı için tarih verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 10 milyar 247 milyon avroluk harcama yapılacak olan 3. havalimanının 90 milyon kapasitelik b

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Yıldırım 3. havalimanı için tarih verdi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 10 milyar 247 milyon avroluk harcama yapılacak olan 3. havalimanının 90 milyon kapasitelik bölümünün 2018’in Şubat ayında açılacağını söyledi.
 

 

İstikrarın tek adresinin başkanlık olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Bunun içinbaşkanlık konuşulsun istiyoruz. Önyargılarla konuşulmasın. Vatandaş, başkanlık sisteminin artısını eksisini anlasın. 'Ülke bölünecek', yok böyle bir şey" dedi. Yönetim sistemi ile ülkenin sisteminin ayrı şeyler olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bugüne üniter yapıya sahip bir cumhuriyet, yönetim şekli demokrasi, eyalet sistemi yok. Biz diyoruz ki Türkiye'nin rejimi cumhuriyettir, yönetim şekli demokrasi. Bunun içinde başkanlık olabilir, parlamenter sistem olabilir" ifadelerini kullandı. Yıldırım, Rusya ile ABD arasında Suriye'de varılan anlaşmaya ilişkin olarak da şunları kaydetti: "Maalesef gerek Rusya, gerek ABD bölgede belli ki bazı konularda bir zımni anlaşma içerisine girmişler. Madem anlaşacaktınız 450 bin masum insanın, çocuğun, büyüğün ölmesine niye seyirci kaldınız bugüne kadar? İnsanlık bunu soruyor, dünya bunu soruyor. Üstelik de milyonlarca insan hayatta kalabilmek için yerlerini, yurtlarını terk etti. Bu konuda dünyaya en güzel örneği Türkiye gösteriyor. 3 milyona yakın mülteciyi bağrına bastı." Yıldırım, "PYD'nin terör örgütü olduğunu kanıtlayan olay ve belgelere rağmen ABD'nin bu tutumunu anlamakta zorlanıyoruz" dedi.



"HAVACILIKTA BAŞARI HİKAYESİ YAZDIK"


Bakan Yıldırım, "Havacılıkta 2003'ten beri dünya istatistiklerini altüst eden bir gelişme yaşadık. Türkiye'nin dünya havacılığından aldığı pay yüzde 0,45'ti. Şu anda yüzde 2'ye yaklaştı. Dünyada bir havacılık başarı hikayesi yazdık" şeklinde konuştu. İstanbul’da yapılacak 3'üncü havalimanı ile ilgili olarak Bakan Yıldırım, "Yaklaşık 10 milyar 247 milyon avroluk bir harcama yapılacak bütün etapları tamamlandığında. 2018’in Şubat ayında birinci bölümü, 90 milyon kapasitelik bölümü açılmış olacak. Böylece Atatürk Havalimanında yaşadığımız sıkıntılar tamamen giderilecek. Yeni havalimanını devreye aldığımızda artık Atatürk Havalimanında tarifeli taşımacılık olmayacak" açıklamasında bulundu.



3.KÖPRÜ VE KANAL İSTANBUL PROJESİ


Bakan Binali Yıldırım, Üçüncü köprü inşaatı ile ilgili de köprünün aşağı yukarı tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, "Zannediyorum son 150 metresi kaldı birleşmeye. Önümüzdeki 5-10 gün içerisinde köprü tabliyesiyle, askı halatlarıyla köprü silüeti ortaya çıkacak. Köprünün tamamen bitmesi mayıs ayında... Her şeyi ile kaplaması ile ışıklandırması ile tamamlanmış olacak. Ancak bağlantı yolları, kavşak çıkışları ile hepsini beraber açmak istiyoruz. Dolayısıyla bu yılın ağustosu gibi tamamen açılışa hazır hale gelecek üçüncü köprü ve yolları" şeklinde konuştu. Bakan Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak 5 güzergahta çalışma yapıldığını ifade ederek, "Bunlardan bir tanesi, karşılaştırılmalı olarak gerekli incelemeler tamamlandığında güzergah olarak ön plana çıkmış olacak. Bunun için de zaman çok uzun değil. Bu sene içerisinde, bu senenin ikinci yarısından itibaren güzergahla ilgili her türlü sorun çözülmüş olur" dedi. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.