SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bakan'a gazın tadını öğretiriz'

CHP'li İnce, 29 Ekim kutlaması sırasında kendilerine müdahale gelmesi durumunda karşılık vereceklerini belirterek, "İçişleri Bakanı'nı bura

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2012 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2012 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'li İnce, 29 Ekim kutlaması sırasında kendilerine müdahale gelmesi durumunda karşılık vereceklerini belirterek, "İçişleri Bakanı'nı buradan uyarıyorum; eğer bir milletvekili arkadaşımın gözüne biber gazı gelirse, sana Meclis'te o biber gazının tadını öğretiriz" dedi.

AA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos gibi önemli günlerle ilgili baskılar uygulandığını öne sürdü.

29 Ekim günü sivil toplum örgütlerinin Ankara'da, eski Meclis'in önünde toplanacaklarını ve yürüyeceklerini belirten İnce, ''Hükümet açıklama yapıyor; 'yaptırmayız bunu.' Yalova'da örgütümüzle birlikte olacaktım. Fakat Ankara'ya gitmeyi uygun buldum. Orada arkadaşlarımla birlikte olacağım'' diye konuştu.

Ankara'da düzenleyecekleri kutlama sırasında kendilerine bir müdahale gelmesi durumunda bunun karşılıksız kalamayacağını söyleyen İnce, şunları kaydetti:

''Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte eski Meclis'in önünde olacağız. Bizim, emir kulu, gariban polis memuruyla işimiz olmaz. Bizim derdimiz İçişleri Bakanı'dır. İçişleri Bakanı'nı buradan uyarıyorum; eğer bir milletvekili arkadaşımın gözüne biber gazı gelirse, sana Meclis'te o biber gazının tadını öğretiriz. Bu, böyle bilinsin. Eğer o gün bir milletvekilinin gözüne gaz gelirse o bakana Meclis'te milletvekilleriyle birlikte o gazı tattıracağız. Tattırmayan namerttir. Bu topraklarda kimse Cumhuriyet Bayramı'nı yasaklayamaz. Kurban Bayramı'nı da yasaklayamaz, Ramazan Bayramı'nı da yasaklayamaz, Cumhuriyet Bayramı'nı da yasaklayamaz. Dini ve milli değerlerimizle kimse oynayamaz bizim.''
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.